På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Fraktkaos, volvorisker och låg free float i nya bolag

Nyheter i korthet Här är tidningarns nyheter i ett svep.

E-HANDLARE. Bristande transparens och okunskap om arbetsvillkor anklagas några av Sveriges största e-handlare för i en ny rapport. (SvD)

FREE FLOAT. Rusningar och fall för omtalade börsdebutanter har ofta ett gemensamt: ett fåtal aktier har släppts för möjlig handel. (SvD)

FRAKTKAOS. Den redan pågående krisen för den globala containersjöfarten förvärras av stora störningar i en rad jättehamnar i Kina efter covidutbrott i provinsen Guangdong. (DI)

RISKER. Det finns affärsrisker med Volvo Cars börsnotering på grund av den politiska utvecklingen i Kina, anser Kinaexperter. Samtidigt skulle en notering i Stockholm kunna freda bolaget från att bli slagträ i en handelskonflikt. (DI)

LADDAR FÖR START. Azelio med vd Jonas Eklind laddar för attt starta serieproduktion i Volvos gamla fabrik i Uddevalla. (DI)

CASHAR IN. Profotos grundare, Conny Dufgran, planerar att drygt halvera sitt ägande vid börsnoteringen. (DI)

BROMSAR. E-sportbolaget G-Loot bromsar sin noteringsprocess för att styra mot lönsamhet. Värderingen är nu 440 miljoner kronor, mot 1,8 miljarder i höstas. (DI)

BRANSCHBYTE. Aller-chefen Bodil Eriksson Torp blir vd för it-entreprenören Douglas Roos nya investmentbolag Vo2 Cap, som gör entré på First North i höst. (DI)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -