Fraktkaos, volvorisker och låg free float i nya bolag

Nyheter i korthet Här är tidningarns nyheter i ett svep.

E-HANDLARE. Bristande transparens och okunskap om arbetsvillkor anklagas några av Sveriges största e-handlare för i en ny rapport. (SvD)

FREE FLOAT. Rusningar och fall för omtalade börsdebutanter har ofta ett gemensamt: ett fåtal aktier har släppts för möjlig handel. (SvD)

FRAKTKAOS. Den redan pågående krisen för den globala containersjöfarten förvärras av stora störningar i en rad jättehamnar i Kina efter covidutbrott i provinsen Guangdong. (DI)

RISKER. Det finns affärsrisker med Volvo Cars börsnotering på grund av den politiska utvecklingen i Kina, anser Kinaexperter. Samtidigt skulle en notering i Stockholm kunna freda bolaget från att bli slagträ i en handelskonflikt. (DI)

LADDAR FÖR START. Azelio med vd Jonas Eklind laddar för attt starta serieproduktion i Volvos gamla fabrik i Uddevalla. (DI)

CASHAR IN. Profotos grundare, Conny Dufgran, planerar att drygt halvera sitt ägande vid börsnoteringen. (DI)

BROMSAR. E-sportbolaget G-Loot bromsar sin noteringsprocess för att styra mot lönsamhet. Värderingen är nu 440 miljoner kronor, mot 1,8 miljarder i höstas. (DI)

BRANSCHBYTE. Aller-chefen Bodil Eriksson Torp blir vd för it-entreprenören Douglas Roos nya investmentbolag Vo2 Cap, som gör entré på First North i höst. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -