På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Börsen på noll, Qiiwi bland vinnarna

Börsen Stockholmsbörsen handlades vid lunchtid på onsdagen oregelbundet i likhet med de ledande Europabörserna. Electrolux låg i topp bland storbolagen, medan Boliden fortsatte nedåt i takt med de fortsatt sjunkande basmetallpriserna.

Vid klockan 12.40-tiden var OMXS30-index i det närmaste oförändrat vid 2.280. Aktier för 7,6 miljarder kronor var omsatta på Stockholmsbörsen. Ute på de ledande Europabörserna noterades positiva rörelser, men alla med räckhåll till oförändrade nivåer för dagen.

Bland storbolagen steg Electrolux, som har en inte obetydlig exponering mot råvarupriserna, närapå 3,5 procent till 240:60 kronor. Danske Bank har höjt riktkursen för vitvaruaktien till 305 kronor från 290. Även SCA steg med knappt 2 procent.

Nedåt gick det för Boliden som tappade drygt 1 procent. Även Assa Abloy sjönk, med strax under 2 procent. DNB Markets har sänkt sin rekommendation för låsbolaget till behåll från köp.

Awardit, som gjort en riktad nyemission med teckningskursen 152 kronor, sjönk 1,5 procent till 164 kronor. Unibap, som genomfört en riktad emission till bolagets storägare och vd till kursen 38 kronor, steg i stället knappt 4 procent till 41:20 kronor.

Bravida, som av Nordea Markets har sänkts till behåll från tidigare köp, tappade 6,5 procent, medan Husqvarna, som av Carnegie har höjts till behåll från tidigare sälj, avancerade nästan 1 procent.

Gapwaves lyfte 10 procent. Bolaget har ingått ett licens- och utvecklingsavtal med Hella, en tillverkare av radar för bilindustrin. Som en del av avtalet kommer Hella att investera drygt 182 miljoner kronor i Gapwaves.

Zesec, som har tecknat samarbetsavtal med Salto Systems om integration av passerkontrollösningar, steg 11 procent.

Kraftigt uppåt var det även för bud- och transportbolaget Urb-it, som har skrivit avtal med Amazon om leverans av paket i Parisregionen. Aktien stärktes 20 procent.

Aktiekursen i Systemair reste sig med över 2 procent. Både Redeye och Erik Penser har höjt sin respektive riktvärden för aktien.

Qiiwi steg knappt 12 procent efter en uppdatering från gamingbolaget.

"Vi befinner oss just nu i ett väldigt spännande skede för Qiiwi Games med tre spel inom kort ute i mjuklansering under världskända varumärken som vi arbetat med sedan sommaren 2020 där vi ser en väldigt stor potential för att skapa nya kraftiga intäktsströmmar för bolaget", skriver Qiiwi.

Fyra bolag gjorde dessutom debut på olika listor i Stockholm på onsdagen.

På Stockholmsbörsen handlades Revolutionrace till 83:28 kronor. Teckningskursen i erbjudandet inför noteringen var 75 kronor. Aktien har därmed stigit med 11 procent i förhållande till teckningskursen.

Th1ng klev in på First North efter en emission med teckningskurs 11 kronor för en unit bestående av en aktie och en teckningsoption. Aktien handlades till 8:70 kronor, ned 21 procent jämfört med teckningskursen.

På Spotlight tillkom Movebybike, som inför noteringen gjorde ett erbjudande med teckningskursen 7:50 kronor. Aktien handlades till 4:02 kronor motsvarande en nedgång på 46 procent.

Premiär var det även för streamingtjänst-bolaget Qbrick på NGM Nordic SME. Teckningskursen i emissionen var satt till 5:75 kronor per aktie. Efter några timmars handel noterades avslut vid 5 kronor, motsvarande en nedgång på 13 procent.

Graf över OMXS30 under onsdagen

image

Källa: Infront

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -