På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Rapportfloden: Blandade resultat

Q1 Midsummer, Star Vault och Hoodin finns bland bolagen som publicerat sina kvartalssiffror.

JS Security Technologies Group, som tillhandahåller blockkedjebaserad cybersäkerhet, redovisar totala intäkter om 0,4 miljoner kronor för det första kvartalet 2021. Bolaget hade ingen nettoomsättning under perioden utan intäkterna bestod av aktiverat arbete för egen räkning. Rörelseresultatet var -0,2 miljoner kronor.

Under jämförelseperioden den 5 november 2019 till den 31 december 2020, cirka 14 månader, hade JS Security Technologies intäkter på 1,5 miljoner kronor som till största delen utgjordes av aktiverat arbete för egen räkning. Rörelseresultatet var -0,7 miljoner kronor.

Bolaget noterades på Spotlight den 12 maj och steg omkring 13 procent i premiären. Aktien fortsatte upp 12 procent i den inledande handeln på måndagen.

Tourn, ett techbolag som bygger och driver plattformar inom den så kallade influencervärlden, redovisar en nettoomsättning i kärnverksamheten, rensat från Hubso, Gravel och Charge, på 21,8 miljoner kronor för det första kvartalet 2021 (18,5).

Det justerade ebitda-resultatet i kärnverksamheten uppgick till 0,4 miljoner kronor (-0,1) och bruttomarginalen i kärnverksamheten var 34 procent (26).

"Den underliggande lönsamhet som kärnverksamheten nu visar, ger oss en trygghet i att söka nästa fas för bolaget. Under andra kvartalet fortsätter tillväxten från Q1, men med ett ökat och mer aggressivt mål. Bolaget ökar upp sitt fokus och arbete med att nå influencers utanför Sverige. Tourn befinner sig på en bra position och nu med en starkare kassa, tar vi klivet mot en tillväxtfas", skriver vd Robin Stenman i kvartalsrapporten.

Spotlighthandlade Hoodin, som har en online-plattform (SaaS) för bevakning och inhämtning av digitalt innehåll, hade en nettoomsättning på 0,2 miljon kronor (0,2) och ett rörelseresultat på -2,2 miljoner kronor (-2,4) under det första kvartalet 2021.

"Med tanke på de förutsättningar som uppkommit av pandemin har vi lyckats väl under kvartalet och vi har, trots dessa, växt vår pipeline av licenser och kunder med över 200 procent", skriver vd Marcus Emne i kvartalsrapporten.

Han pekar på att Hoodin nu har en total pipeline om 339 licenser som kunder eller partners har för avsikt att aktivera under de kommande tolv månaderna.

Solenergiföretaget Midsummer redovisar ett nettoresultat för det första kvartalet 2021 på -27,3 miljoner kronor (0,7).

Nettoomsättningen föll med 78 procent till 7,4 miljoner kronor (34,1). Rörelseresultatet försämrades till -23,7 miljoner kronor (4,1).

"Inga nya maskinförsäljningar skedde under det första kvartalet 2021. Detta faktum, tillsammans med att vi bygger på färre maskiner som vi får successivt vinstavräkna, innebar en kraftigt försämrad nettoomsättning för produktlinjen Produktionsutrustning. Corona-pandemin gör att det är omöjligt att resa i de länder och regioner där bolaget historiskt sett har sålt Duo-maskiner", skriver vd Sven Lindström.

Det är även omöjligt för potentiella kunder att besöka bolaget för att få demonstrationer, noterar han.

"Kina har mer eller mindre varit stängt för inresa sedan början på 2020 och sannolikheten att kunna resa till Kina bedöms som låg åtminstone till hösten 2021 då förhoppningsvis vaccinationsnivåerna gör att resandet kan återupptas", uppger Sven Lindström.

I linje med vad bolaget uppgav den 1 april var orderingången 9,9 miljoner kronor under det första kvartalet (1,5). Orderingången utgjordes av produktlinjen Solcellstak.

Den totala orderboken för denna produktlinje uppgick vid periodens utgång till 17,1 miljoner kronor.

Gamingbolaget Star Vaults omsättning under det första kvartalet 2021 blev 2,5 miljoner kronor, jämfört med 0,3 miljoner motsvarande period året innan. Periodens resultat före skatt uppgick till 1,2 miljoner kronor (-0,9).

"Star Vault vänder till vinst. Och detta innan Mortal Online 2 gått persistent live. Nu fokuserar vi på att polera spelupplevelsen och få in det sista vi behöver för att kunna ta steget mot persistent release, vilket bedöms ske under nästa kvartal /…/ Jag bedömer att vi nu står i en spännande brytpunkt för att skapa något fantastiskt med Mortal Online 2 som bolagets motor och har börjat utvärdera hur Star Vault kan växla upp och skapa mervärden för såväl spelare som aktieägare från en lönsam plattform", skriver bolaget.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -