Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är aktierekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Börsveckan rekommenderar köp för A&O Johansen, Itab och Nobia men råder till avvakta för Biovica, Fagerhult och Semcon. Det framgår av det senaste numret.

A&O Johansen, Danmarks motsvarighet till Ahlsell, har en välskött verksamhet och i balansräkningen finns dolda tillgångar. Prislappen är överkomlig till ev/ebit 10, skriver Börsveckan och sätter köp på tolv månaders sikt.

Itabs rapport för det första kvartalet visade på kraftigt stigande lönsamhet och hygglig tillväxt. Risken i caset har minskat avsevärt efter omstruktureringen och kapitaltillskottet, anser Börsveckan som har köpråd på aktien.

"Det ser fortsatt bra ut i Itab och vi behåller aktierna i portföljen. Vi ser en potential upp till 23 kronor åtminstone på 12 månaders sikt", skriver Börsveckan.

Nobia hade ett tufft pandemiår 2020 men förbättring började synas under slutet av året och har fortsatt under första kvartalet. Nu verkar det dessutom släppa på den viktiga brittiska marknaden. Aktien har gått starkt på sistone men värderingen lockar fortfarande. Det är inte för sent att köpa Nobia, sammanfattar Börsveckan med en köprekommendation.

Biovica verkar äntligen få bollen i mål, efter att FDA-ansökan för Divitum TKA blivit försenad i omgångar. Sannolikheten för ett godkännande är hög, skriver Börsveckan som dock avvaktar "men väntar ivrigt på besked från FDA".

Fagerhult har haft det tufft de senaste åren men nu har marknadsutsikterna ljusnat. Konkurrensen är dock hård och det finns en del frågetecken kring den organiska tillväxtpotentialen. Nuvarande värdering lämnar inte mycket utrymme för bakslag och Börsveckan väljer att avvakta.

Semcon har arbetat med att minska beroendet av fordonsbranschen och det har hittills gått bra med förbättrad lönsamhet. Sämre är det med tillväxten. Börsveckan ser inte att det finns mer att hämta innan omställningen mot tillväxt bär frukt med fortsatt god lönsamhet, och ger rådet avvakta.

Vidare framgår det att Börsveckans utdelningsportfölj gått dubbelt så bra som index och att alla aktier har överpresterat förutom Telia som nu förpassas till läktaren. Scandi Standard kliver in.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -