På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Börsfrossa, Evolution-fallet och är detta slutet på festen?

Nyheter i korthet Nyheter i korthet

AKTIETRANSAKTIONER. Marknaden för stora aktietransaktioner i börsbolag är på en historiskt hög nivå, men festen kan nu vara slut efter att tisdagen blev Stockholmsbörsens största nedgång på dagsbasis sedan oktober i fjol. (DI)

BÖRSFROSSA. Högt stående aktiekurser efter det senaste årets börsuppgångar samt hög värdering på teknikbolag som gynnats av coronapandemins intåg, öppnade upp för tisdagens börsfall. Räntemarknaden avgör om det likt tidigare stannar vid en rekyl, eller om vi nu ser inledningen på en nedåtgående börsriktning. Det skriver DI:s Ulf Petersson i en kommentar. (DI)

MÖRKNING I EVO. Tisdagen blev en av Evolutions största nedgångsdagar sedan bolaget noterades för cirka sex år sedan. Fallet utlöstes i spåren av att två av bolagets grundare sålt av en aktiepost värd 6,2 miljarder kronor. Något pressmeddelande om försäljningen skickades dock inte ut i svenska kanaler. (DI)

REKORDHÖGA FRAKTPRISER. Långa förseningar och rekordhöga fraktpriser inom den globala containermarknaden fortsätter att slå mot näringslivet. Nu varnar flera rederier att det extraordinära läget, som förvärrades av grundstötningen i Suezkanalen, är långt ifrån över. (DI)

SPAC. Sveriges andra spac kommer att bli amerikansk till sin utformning och ska leta efter bolag för upp till 5 miljarder kronor inom digitalisering eller hållbarhet. Skaparen är riskkapitalisten Hans Eckerström. (DI)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -