På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Rapportfloden: Blandade resultat

Q1 We Are Spin Dye, Traton, Real Holding, Aros och Amasten har rapproterat sina kvartalssiffror.

Cleantech-företaget We Are Spin Dye redovisar en nettoomsättning på 2,1 miljoner kronor för det första kvartalet 2021. Motsvarande period 2020 var omsättningen 2,0 miljoner.

"Efter tre månader in på det nya året är vår bedömning att osäkerheten med corona haft fortsatt effekt på orderingången även under detta kvartal. Kostnader slutade något högre under kvartalet jämfört med föregående år och kan härledas till ökade satsningar på marknadskommunikation och försäljning", skriver bolaget i sin delårsrapport.

Rörelsekostnaderna för perioden uppgick till 4,1 miljoner kronor (3,2) och rörelseresultatet uppgick till -2,0 miljoner kronor (-1,1).

Det tyska lastbilsbolaget Traton, som är noterat på Stockholmsbörsen och där Scania ingår, redovisar omsättning och resultat för det första kvartalet 2021 som ligger i linje med de tidigare angivna preliminära siffrorna. Samtidigt upprepar Traton sina prognoser för helåret.

Tratons omsättning kom in på 6,5 miljarder euro och det justerade rörelseresultatet var 516 miljoner euro med en justerad rörelsemarginal på 7,9 procent.

Enligt det preliminära beskedet den 19 april väntades första kvartalets omsättning bli 6,5 miljarder euro, den justerade rörelsevinsten hamna kring 510 miljoner euro med en justerad rörelsemarginal på 7,9 procent. Bolaget upprepar guidningen för 2021 om en rörelsemarginal på 5-7 procent.

Kassaflödet från den industriella verksamheten väntas landa inom intervallet 500—700 miljoner euro för 2021, vilket även det är en upprepning.

Real Holding redovisade en nettoomsättning på 20,0 miljoner kronor för det första kvartalet 2021 (13,6). Omsättningsökningen beror främst på förvärvet av Forsfast som genomfördes i slutet av mars 2020, uppger bolaget.

Driftnettot uppgick till 10,8 miljoner kronor jämfört med 8,1 miljoner kronor och belastades enligt rapporten med högre driftkostnader vilket sänkte överskottsgraden till 54 procent från 60 procent samma period föregående år.

Rörelseresultatet landade på 7,4 miljoner kronor (2,4).

Nettoresultatet var miljoner kronor (33,6). Förra året påverkades resultatet positivt av en ackordvinst på 54,2 miljoner kronor. Exklusiva denna var uppgick nettoresultatet under förra årets första kvartal till -20,6 miljoner kronor.

"Det känns mycket bra att kunna lämna 2020 och det första kvartalet under 2021 med de bästa siffror som bolaget någonsin levererat", skriver vd Michael Derk.

Aros Bostadsutvecklings nettoomsättning uppgick till 19,6 miljoner kronor i det första kvartalet 2021 (15,0), medan rörelseresultatet blev 10,5 miljoner kronor (1,8).

"Vi ser generellt en ökad efterfrågan på större bostäder och en stark prisutveckling i områden utanför Stockholms innerstad, vilket är en direkt effekt av Corona-pandemins hemarbete och minskade resande", skriver vd Magnus Andersson.

Antal sålda bostäder under perioden uppgick till 94 (35), medan antalet bokade bostäder uppgick till 0 (4).

"Den starka försäljningsutvecklingen är ett tydligt kvitto på att det finns en stabil efterfrågan på våra bostäder av hög kvalitet i attraktiva lägen", skriver Magnus Andersson. Nettoresultatet uppgick till 10,0 miljoner kronor (1,8).

Fastighetsbolaget Amastens hyresintäkter uppgick till 151 miljoner kronor i det första kvartalet 2021 (109). Driftöverskottet blev 62 miljoner kronor (48) och förvaltningsresultatet uppgick till 29 miljoner (23).

Värdeförändringarna på fastigheter summerade till 193 miljoner kronor (36), medan de värdeförändringarna på derivat var 4 miljoner kronor (-3).

Efter skatt blev resultatet 128 miljoner kronor (42), vilket motsvarade 0:18 kronor per stamaktie (0:08).

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -