Kinnevikpress, omsorgsbonus och Wallenbergs nya maktbolag

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

KINNEVIKPRESS. Kinnevik har på två dagar fallit 11 procent på Stockholmsbörsen inför bolagets utdelning av Zalando-aktier i mitten av maj. Kinnevik blir i och med det mycket mindre, men bolaget självt uppger för DI att det inte hört att det skulle innebära att det halkar ur något index. (DI)

RESOR. Enligt resebolagen har bokningarna ökat kraftigt, och enligt bedömare har marknaden har påverkats väldigt mycket av vaccinationerna. (SvD)

OMMÖBLERING. Familjen Wallenberg möblerar om i toppen. Ett nybildat maktbolag med tillgångar på 85 miljarder blir "ägarens ägare". Här ska strategiska framtidsbeslut fattas och nästa generation Wallenberg skolas in. (SvD)

HUMANA-BONUS. Attendo är inte det enda omsorgsföretaget som har betalat ut bonusar till ledningen för 2020. Även noterade Humana gav vd och övriga i ledningen rörlig ersättning, trots 38 miljoner kronor i statligt stöd kopplat till pandemin. (DI)

BONAVA-INTERVJU. Skanskaveteranen Peter Wallin, som kallats in för att lyfta bostadsutvecklaren Bonava, är redo att ompröva affärsmodellen. Jag vill göra Bonava mycket tydligare och mer kommersiellt, säger han i en intervju i DI. (DI)

FRÅN NORDEA TILL LANNEBO. Lannebo Fonder fortsätter att rekrytera från storbankerna. Ny vd för fondbolaget är Jessica Malmfors som lämnar en chefspost på Nordea. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -