På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är aktierekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Börsveckan rekommenderar köp av Coor, Svedbergs, Calliditas och Kindred i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Hexatronic, Nederman, IAR Systems och Nexam samt lämnar säljråd för Nelly.

Fastighetsservicebolaget Coor har påverkas negativt av covid-19, vilket synts i resultaträkningen. "Coor framstår som undervärderat givet den fina lönsamhetstrenden och chansen till ett uppsving post-covid. Köp aktien", skriver Börsveckan.

Fiberkommunikationsbolaget Hexatronic växer så det knakar, både organiskt och genom förvärv, samtidigt som lönsamheten förbättras. Året har börjat bra, men det syns i den allt högre värderingen. Tidningen tar nu hem vinsten på 60 procent sedan köprådet i januari och sänker sitt råd till avvakta.

Badrumsbolaget Svedbergs går från klarhet till klarhet. Aktien är fortsatt köpvärd med en uppsida på ytterligare 30 procent, anser Börsveckan.

E-handelsbolaget Nellys siffror övertygar inte med en minskad försäljning på 4 procent under coronaåret 2020. Tidningen tror inte på Nelly som tillväxtcase och värderingen är inte tillräckligt råd, vilket motiverar ett säljråd för aktien.

Luftreningsbolaget Nedermans produkter ligger i tiden, men tillväxten är åt det klenare hållet. Värderingen är lite för hög för att locka till köp, bedömer Börsveckan och ger rådet avvakta.

Teknikbolaget IAR Systems har ljusa marknadsutsikter men bolaget har inte imponerat hittills, vilket innebär att det är upp till bevis för ledningen. Värderingen är hög, anser tidningen som väljer att avvakta med aktien.

Plastutvecklingsbolaget Nexam Chemical har haft stora försäljningsframgångar på senare tid och framtidsutsikterna ser ljusa ut de närmaste åren. Aktien kan vara en krydda i portföljen för den som inte skyr risk, bedömer Börsveckan som dock ger rådet avvakta efter årets kursrally.

Tidningen kommenterar även de tidigare köpstämplade forskningsbolaget Calliditas och bettingbolaget Kindred som bägge anses vara fortsatt köpvärda aktier.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -