På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Den här aktien är som ljuv musik

Aktieanalys Skivbolagen har länge ansetts som döda investeringar. Nu är den tiden över. Tillväxten i strömmad musik tillsammans med ökad betalningsvilja talar starkt för den här aktien.

Warner Music Group är en av världens största musikrättighetsägare. Totalt äger bolaget rättigheterna till över 1,4 miljoner låtar från drygt 65 000 musiker.

Varje gång du strömmar en låt från en artist som Warner Music äger rättigheterna till så betalar strömningstjänsten en royalty till Warner Music och artisten.

Bland artisterna finns allt från ABBA, AC/DC, Madonna, Pink Floyd, Roxette, Neil Young till Lasse Stefanz och Måns Zelmerlöw. Listan skulle förstås kunna göras oändligt mycket längre.

Warner Music Group består av skivbolagen Atlantic, Elektra, Parlophone, Warner Records, Asylum, Big Beat, Canvasback, East West, Erato, FFRR, Fueled by Ramen, Nonesuch, Reprise, Rhino, Roadrunner, Sire, Spinnin’, Warner Classics och Warner Music Nashville.

Bolaget har rötter tillbaka till 1811, då Warner Chappell Music grundades. Totalt arbetar drygt 5500 människor på Warner Music.

Warner Music Group är tillsammans med Sony Music och Universal Music Group helt dominerande på marknaden för musik.

Totalt kontrollerar de tre stora över 80 procent av världsmarknaden.

Warner Music Group sitter alltså på en unik tillgång samtidigt som strömningstjänsterna i form av exempelvis Spotify, Apple Music och Tencent Music växer mycket kraftigt.

Intäkterna från strömmad musik kommer att fortsätta växa under många år framöver.

Under lång tid var piratkopiering ett stort problem för de stora rättighetsägarna. Tjänsten Napster var först ut. Idag är situationen en helt annan och det finns en stor betalningsvilja för innehåll.

Omsättningen spås bara i år växa med drygt 11 procent. Prognosen visar att tillväxten kommer att hålla i sig under de kommande åren samtidigt som rörelsemarginalerna successivt stärks.

Sedan 2015 har tillväxten legat stabilt en bit över 10 procent per år.

För det första kvartalet redovisade Warner Music Group en omsättning på 1,34 miljarder dollar.

Ebitda-resultatet steg med 19 procent till 297 miljoner dollar. Under samma period förra året låg det på 249 miljoner dollar.

Företaget köptes ut från NYSE 2011, men återintroducerades på Nasdaqbörsen den 3 juni 2020. Det initiala priset var satt till 25 dollar per aktie.

Jämfört med IPO-priset har aktien stigit med drygt 40 procent. Trots det har den inte alls hängt med upp i samma takt som andra strömningsrelaterade tillgångar som gynnats massivt av pandemin och som även spås fortsätta att gå starkt efter pandemin.

För 2021 handlas aktien till ev/ebitda på 23. Det är lågt för ett bolag med så värdefulla och unika tillgångar som Warner Music sitter på.

Warner Music kommer dessutom att gynnas på andra sätt av att världen öppnar upp efter pandemin.

Allt fler människor på jorden får tillgång till mobiler och surfplattor som gör det möjligt för dem att strömma musik.

Tillväxten här är ungefär 10 procent per år och väntas ligga där under flera år framöver. Både den historiska och förväntade tillväxten i Warner Music korrelerar nästan exakt med denna siffra.

Warner Music tror själva att man kommer att se särskilt stor tillväxt i Kina, Indonesien, Polen, Ryssland och i Sydafrika framöver.

Utöver att trenden går mot en högre betalningsvilja så säljs nya surfplattor med copyrightskydd som ytterligare förstärker den globala trenden mot att användarna I högre utsträckning betalar för innehållet.

Man brukar säga att man ska investera i ”hackor och spadar” istället för i guldgruvorna.

Warner Music-aktien erbjuder en unik möjlighet att vara med på resan till allt mer strömmad musik och allt större betalningsvilja i allt större delar av världen.

Gå till Placera.se och läs fler artiklar

 

Följ mig på Twitter

Följ Placera på Facebook , LinkedIn,Twitter YouTube och på Soundcloud

Värdepapper Råd från Placera Kurs vid publicering Sedan publicering
Warner Music Group Corp Köp 37,37 -
Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -