På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Fortsatta nedgångar på USA-börserna

New York De ledande USA-börserna tappade ytterligare mark på tisdagen. Därmed fortsatte indexen på den inslagna vägen från föregående dag.

Vid stängning var Dow Jones industriindex ned 0,8 procent till 33.821. S&P 500 tappade 0,7 procent till 4.135, samtidigt som tekniktunga Nasdaqs kompositindex sjönk 0,9 procent till 13.786.

Rapportperioden har nu tagit rejäl fart. Johnson & Johnson, tillverkare av hälso- och sjukvårdsprodukter, var upp 2,3 procent efter en kvartalsrapport med högre justerat resultat än väntat. Likaså rapportaktuella Procter & Gamble handlades uppåt, medan Abbot Labs i stället sågs på minus.

United Airlines tappade 8,6 procent efter större förlust än väntat i senaste kvartalet.

Apple sjönk 1,3 procent efter tisdagskvällens event. En av nyheterna var en ny prenumerationstjänst för podcasts som kommer konkurrera med Spotify, noterade Reuters. Spotify-aktien backade 3,3 procent.

Tobaksaktier var i fortsatt fokus efter att ha pressats i måndagens sena USA-handel i spåren av mediauppgifter om att Bidenadministrationen vill införa en nikotingräns för cigaretter och gå vidare med ett förbud mot mentolcigaretter. Altria tappade ytterligare 3,9 procent och British American Tobacco 3,6 procent

IT-konglomeratet IBM avancerade 3,8 procent efter att i måndagskvällens rapport för det gångna kvartalet visat sin högsta kvartalsvisa försäljningstillväxt på över två år.

Den amerikanska tioårsräntan tappade 4 punkter till 1,56 procent.

Bild: S&P500 tisdagen den 20 april

image

Bildkälla: Infront

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -