På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Börsen idag: Öppning uppåt väntas

Morgonrapport Efter fredagens handel stängde de ledande New York-börserna på positivt territorium. I Asien var utvecklingen under morgonen blandad. Ledande terminer indikerar en öppning i positiv riktning för OMXS30.

De amerikanska börserna stängde i fredags på plus, men indexen rörde sig under dagen både upp och ned.  Breda S&P 500 var upp 0,4 procent, Nasdaq Composite var upp 0,1 procent och Dow Jones industriindex var upp 0,5 procent.

På råvarusidan var utvecklingen negativ. Oljepriserna sjönk, bland annat på nyheten att antalet aktiva amerikanska oljeriggar under veckan ökat. Brentoljan var ned 0,2 dollar och WTI sjönk 0,4 dollar. Detta ger ett pris på 66,7 dollar per fat respektive 63,1 dollar per fat.

Även basmetallerna handlades ned. Ett undantag från den generella utvecklingen var tenn som avancerade 0,7 procent. Nickel och koppar återfanns i botten med nedgångar på 0,9 respektive 1,4 procent. Guldpriset steg 14,8 dollar. Detta ger ett guldpris på 1 778,3 dollar per uns.

Bland de enskilda aktierna så var det främst rapporterande bolag som uppmärksammades. Ett bolag som kunde glädjas åt sina rapportsiffror är aluminiumproducenten Alcoa. Aktien var upp 8,5 procent efter att rapporten överträffat förväntningarna. Ett rapporterande bolag som dock inte gynnades av investerarna var Morgan Stanley. Aktien var ned 2,6 procent. Techbolaget Cisco fick under fredagen en höjd riktkurs från Wolfe Research, aktien klättrade 2,3 procent.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var oförändrad vid 1,58 procent.

Utvecklingen på de asiatiska börserna var under morgonen blandad. Japanska Nikkei sjönk 0,4 procent, medan Hong Kong-baserade Hang Seng var upp 0,8 procent och Shanghai Composite var upp 1,2 procent.

På Stockholmsbörsen är det idag relativt händelsefattigt, men vi ser att följande bolag idag rapporterar: AppSpotr, Note och TF Bank.

Även på makrosidan är det idag händelsefattigt, men klockan 11.00 presenteras Eurozonens bytesbalans för februari.

placera.se i samarbete med:
Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -