På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Mixklippet, klädkungen och statens ägande i Telia

Nyheter i korthet Här är papperstidningarnas nyheter i ett svep.

TELIA KVAR. Regeringen går emot riksdagens majoritet och meddelar, med hänvisning till rikets säkerhet, att staten inte kommer sälja Telia. Men frågan om regeringen har utrett en uppdelning av bolaget förblir obesvarad. (DI)

KLÄDKUNG. Japanska Fast Retailing, som äger Uniqlo, är på väg att inta Europa. "Jag vill ha butiker i alla större europeiska städer", säger vd:n och grundaren Tadashi Yanai, tillika Japans rikaste person, i en intervju. (DI)

MILJARDKLIPP. Harald Mix riskkapitalbolag Altor gör ett miljardklipp om den norska storbanken DNB:s bud på portföljbolaget Sbanken går igenom. (DI)

RESFEBER. Svenskarna inväntar vaccinsprutan och till sensommaren är flygen välbokade och inför vintern är bokningarna till Thailand fler än på många år. (DN)

IT-AFFÄR. Prislappen landar på ungefär 1 miljard kronor när svenska Primekey köps upp av sin branschkollega Keyfactor i USA. (DI)

FYLLER KASSAN. Bilbolaget Polestar får in nära 4,7 miljarder kronor när bland annat fonder kopplade till de kinesiska städerna Chongqing och Zibo investerar. (DI)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -