På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

New York-börserna stängde nära noll

USA De ledande börserna i New York handlades omkring nollstrecket på onsdagen med små indexrörelser.

Vid stängning var Dow Jones industriindex upp 0,1 procent till 33.446. S&P 500 steg 0,2 procent till 4.080, samtidigt som tekniktunga Nasdaqs kompositindex backade 0,1 procent till 13.689.

I protokollet från det senaste FOMC-mötet framgick att det sannolikt kommer att dröja innan ytterligare framsteg mot kommitténs sysselsättnings- och inflationsmål uppnås.

Majoriteten av ledamöter ansåg att risken för oväntat hög inflation var ungefär lika stor som risken för oväntat låg inflation och därmed tycktes riskbilden vara "balanserad", enligt protokollet. Amerikanska räntor bjöd inte på några märkbara rörelser efter publiceringen av protokollet.

Bland enskilda aktier återfanns flera klädkedjor i topp. Limited Brands och Abercrombie adderade 3,9 respektive 7,2 procent efter att UBS höjt sin rekommendation för aktierna till köp, från behåll.

Även kryssningsbolagen handlades uppåt. Carnival och Norwegian Cruise Line adderade 1,7 procent respektive 1 procent. Norwegian Cruise Lines aviserade på måndagen att bolaget hoppas kunna återuppta kryssningsverksamheten från och med den 4 juli.

Analyshuset Wedbush spår i en analys på onsdagen att Apple är på väg mot en rekordhög försäljning av Iphone, med cirka 240-250 miljoner enheter för räkenskapsåret 2021. Apple-aktien steg 1,3 procent.

Medicinteknikbolaget Qiagen handlades upp 1,6 procent efter att ha meddelat om en ny snabblösning som förkortar tiden för forskare att identifiera covid-19-varianter.

Åt andra hållet syntes den USA-listade kinesiska elbilstillverkaren Li Auto efter planer på att emittera för 750 miljoner dollar för att finansiera forskning och utveckling. Elbilsaktien backade över 12 procent.

Exxon Mobil undersöker möjligheter för försäljning av sin verksamhetsdel inom elastiska polymer, med en potentiell värdering om cirka 800 miljoner dollar på skuldfri basis, rapporterar Reuters med hänvisning till anonyma källor. Aktien steg 0,4 procent.

Den amerikanska tioårsräntan var på onsdagen upp två punkter till 1,67 procent.

Bild: S&P500 onsdagen den 7 april

image 

Bildkälla: Infront

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -