30 kvalitetsaktier du ska äga till 2023

Börs Investmentbanken Morgan Stanley har plockat fram trettio amerikanska aktier som de anser är de mest köpvärda på lång sikt. Här är hela listan.

Nu har cykliska aktier återtagit och gått om värderingarna de hade före pandemin. Allt har skett i spåren av den starka återhämtningen.

Nu anser banken att denna återhämtning avspeglas fullt ut i värderingarna. Det är istället läge att lägga fokus på kvalitetsaktier och stock picking för att få avkastning.

Normalt sett gör Morgan Stanley analyser på tolv månaders sikt. Den här gången har de istället bett sina analytiker att fokusera på aktier man bör äga till minst 2023.

Analytikerna på Morgan Stanley är eniga om att kvalitet är den mest avgörande faktorn på lång sikt. Varje analytiker har vardera fått välja en amerikansk aktie.  

De fick då fram 80 aktier som de anser har hög kvalitet, är marknadsledare och är mycket välpositionerade för tillväxt.

Från dessa 80 bolag har de sedan vaskat fram 30 aktier.  

De la extra fokus på total lönsamhet i form av måttet RNOA, ledningens strategi, kapitalstrukturen, och aktieägarvänligheten som till exempel återköp och utdelningar. I det slutliga urvalet lade de fokus på hur företagen hanterar ESG-frågor.

Vilka är då aktierna som de fått fram?

De aktier som hamnade allra överst på listan är betaltjänstaktierna Mastercard och Visa, kreditvärderingsföretaget S&P Global, streamingjätten Netflix, e-handelsbolaget Amazon, ytbeläggningsföretaget Sherwin-Williams och logistikfastighetsbolaget Prologis.  

2023 väntas Mastercards ebitmarginaler ligga på 61,6 procent jämfört med 56,7 procent i år. Konkurrenten Visas ebitmarginaler spås gå från 65,3 procent till 70,1 procent.

S&P Global väntas gå från 52,8 procent till 55 procent. Netflix från 20,4 till 27,1 procent. Amazon spås gå från 8,6 till 11 procent, Sherwin-Williams från 18,2 till 19,3 procent och Prologis från 40,8 till 38,8 procent.

Mastercard beskrivs som att ha en av de ”bästa affärsmodeller som bankens analytiker sett.” Bolaget är tvåa efter Visa när det gäller kortbetalningar. Bolaget kommer att gynnas överproportionerligt när pandemin är över.

Risken att nya fintechbolag skulle vara farliga utmanare stämmer inte utan de är snarare acceleratorer för Mastercards tillväxt. Riktkursen är satt till 412 dollar.

Banken fortsätter att tro hårt på e-handelsjätten Amazon och tror att marknaden underskattar skalbarheten i bolagets modell. Riktkursen sätts till 4200 dollar.

Film och serieindustrins skifte mot streamat material fortsätter och Netflix är den klarast lysande stjärnan.

Netflix starka tillväxt och kommande storlek gör bolaget mindre riskutsatt. Totalt sett omsätter tv-marknaden 500 miljarder dollar globalt. Streamingbolagen kan fortfarande växa signifikant här.

Riktkursen är satt till 700 dollar.

Banken spår att S&P Global kommer att stärkas avsevärt efter uppköpet av IHS Markit.

Logistikjätten Prologis har enligt banken flera konkurrensmässiga fördelar. Det är USA:s största logistikfastighetsägare med 84 miljoner kvadratmeter yta.

2,5 procent av världens totala BNP går genom deras logistiklokaler och makrotrenden talar för att bolaget kommer att fortsätta stärkas.  

Riktkursen är satt till 110 dollar.

Andra aktier som får höga sammanlagda poäng är Estee Lauder Companies, Microsoft, Thermo Fisher Scientific, Trane Technologies, Invitation Homes, CDW Corporation, EPAM Systems, Ferrari och Alphabet.

Alphabet är intressant eftersom den digitala transformationen kommer att fortsätta växa dessutom äger bolaget videoplattformen Youtube som enligt Morgan Stanley är den mest undervärderade reklamplattformen som banken bevakar. Under det fjärde kvartalet ökade omsättningen för YouTube med hela 46 procent på årsbasis. Även Googles molnverksamhet spås kunna växa mycket till.

CDW är en av USA:s största bolag inom it-försäljningssystem. Bolaget har 5 procent av marknaden i USA, Kanada och Storbritannien. Totalt beräknas marknaden vara värd 360 miljarder dollar. Morgan Stanley tro att CDW kommer att växa omsättningen med 6 procent och vinsten per aktie med 9 procent fram till 2023.

Mjukvarujätten Microsoft är utmärkt om man vill ha exponering mot så kallad sekulär tillväxt. Microsoft är fortsatt den solklara vinnaren på fortsatt digitalisering särskilt intressant är molnverksamheten.

Det intressanta med Microsoftaktien är också att den verkligen är väldigt lågt värderad i jämförelse med liknande bolag.

Riktkursen är satt till 290 dollar.

Skönhetsförsäljaren Estee Lauder befinner sig mitt i en ommöblering, där man väljer att fokusera mer på områden med tillväxt som hudprodukter, Kina och e-handel. Omvandlingen väntas ge högre marginaler och bättre omsättning.

Lyxbilstillverkaren Ferrari finns med bland de trettio aktierna på grund av sitt starka varumärke och den enormt starka orderboken.

Riktkursen sätter Morgan Stanley till 273 dollar.

Gå till Placera.se och läs fler artiklar

Följ mig på Twitter

Följ Placera på Facebook , LinkedIn,Twitter YouTube och på Soundcloud

 

Hela listan

Alphabet

Amazon.com

Amphenol

Ball Corporation

The Blackstone Group

Burlington Stores

CDW Corporation

Costco Wholesale

Dollar General

EPAM Systems

Estee Lauder

Ferrari

First Republic Bank

Invitation Homes

MasterCard

McKesson

Microsoft

Netflix

Nike

Nuance Communications

Progressive

Prologis

S&P Global

Sherwin-Williams

Thermo Fisher Scientific

Trane Technologies

UnitedHealth Group

Visa

Warner Music Group

Waste Connections

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -