Swedbank Robur Globalfond utsedd till Årets Globalfond

ANNONS Globalfonden är en av aktivt förvaltad aktiefond som har möjlighet att investera i de bästa bolagen i världen. Frihetsgraderna i mandatet gör att förvaltningsfilosofin blir enormt viktig. Med anledning av det är det extra roligt att fondmarknaden.se utsett Swedbank Robur Globalfond till Årets Globalfond 2020.

Riskinformation

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Du rekommenderas därför att bilda dig din egen uppfattning och inte enbart förlita dig på information häri. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används.

Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbankrobur.se/fondlista.

Kristofer Barrett, förvaltare av Swedbank Robur Globalfond

Arbetet med att ta fram vinnarfonderna pågick under slutet av 2020, och konkurrensen var tuff. Kriterierna fondmarknaden.se tittade på, var bland annat avkastning under 2020, genomsnittsavkastning de senaste 36 månaderna, samt risknivå och shapekvot. Fonden ska också vara tillgänglig för den genomsnittlige fondspararen.

Motiveringen från fondmarknaden.se lyder:

Vinnaren för årets globalfond är en riktig veteran och har varit med ända sedan 1994. Man har i år överträffat både sitt jämförelseindex och kategorisnittet med råge. Fonden investerar i både små och stora bolag och har en stor del av portföljen investerat mot tekniksektorn som varit en stark bidragare till årets goda resultat. Bolaget har även en god inarbetat hållbarhetsmodell som genomsyrar hela förvaltningsprocessen. Tittar vi på årets resultat i övriga kategorier, där fondbolaget placerat sig i topp i flertalet andra kategorier så är det ingen överraskning att man tar hem vinsten även i denna breda kategori.

Läs mer och köp fonden här

Kristofer Barrett, förvaltare Swedbank Robur Globalfond ser utmärkelsen som ett bevis på att det lönar sig att integrera hållbarhet som en del av aktieförvaltningen.

-Att bli årets globalfond på fondmarknaden.se är ett bevis på att vår långsiktiga integrerade hållbara förvaltningsprocess skapar god avkastning för fondandelsägarna. Fonden har presterat väl under året då fondens innehav inom innovation och teknik gynnats av den uppsnabbade digitaliseringen. Det är extra glädjande att ha gynnat andelsägarna genom att undvika traditionella industrier såsom fossila bränslen för att istället välja in bolag som bidrar till en hållbar framtid genom att investera i förnybar energi, effektiviserande mjukvara, och nanochip-produktion.

Läs mer och köp fonden här

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -