På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Gamestop-förlorare, börsnerver och Spac-revolutionen

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

AP-FONDSKRITIK. AP-fonderna hoppas kunna påverka klimatutsläppsjättarna genom ägarstyrning, men inga av de fossilutvinnande bolag som de försöker bearbeta har satt mål i linje med Parisavtalet, enligt Naturskyddsföreningen. (SvD lör)

FÅ VINNARE PÅ AKTIEKÖPEN I GAMESTOP. Miljonvinster för några få, men hittills stora förluster för de flesta. Så är läget bland Danske Banks kunder med Gamestop-aktier efter årets berg- och dalabana i aktien. (SvD lör)

AB VOLVO KRITISERAS. Under fredagens krismöte kritiserades styrelseordförande Carl-Henric Svanberg av tunga ägarrepresentanter för Volvos omdebatterade bonusar. Alecta tycker att Volvo-styrelsen borde ha varit mer lyhörd och kommunicerat bättre. (DI lör)

ÖKAD NERVOSITET PÅ BÖRSEN. Det är tydligt att allt fler placerare dansar nära utgången, enligt en kommentar av Ulf Petersson. (DI lör)

SPAC EN REVOLUTION. Spac-bolag, tomma bolag som sätts på börsen för att sedan söka efter onoterade företag att investera i, står för hälften av alla börsnoteringar i världen. Trots risker och frågetecken är fenomenet på väg till Sverige. (DI lör)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -