Hedgefonder, Volvokritik och matkassar till börsen

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

LINAS MATKASSE PÅ VÄG MOT BÖRSEN. Enligt vad DI erfar kommer Linas Matkasse under våren 2021 att ansöka om en börsnotering. Efter flera år med vikande omsättning och stora förluster vände bolaget till tillväxt under 2020. (DI)

CITI TONAR NED. Världsekonomin kommer inte att stärkas tillräckligt för att inflationen ska nå oroande nivåer, enligt Citis globala chefekonom Cathrine Mann. Det finns dock utrymme för börstapp så länge marknaden är på helspänn. (DI)

VOLVOKRITIK VÄXER. Ilskan mot bonusfesten i AB Volvo växer. Storägare talar om felaktiga beslut och Aktiespararna om en smyghöjning i "lönndom". Finansminister Magdalena Andersson säger att hon inte tvekar att skärpa lagen om det visar sig att befintlig lagstiftning inte är ändamålsenlig. (SvD)

NY FAS FÖR FASTIGHETER. Boksluten visar att fastighetssektorn över lag mår bra, men efter många års spikrak uppgång börjar det hacka i maskineriet på flera håll. Det gyllene årtiondet med extrem värdetillväxt är slut. De låga räntorna gynnar fastighetsbolagen, men det lär bli tuffare. (DI)

STARK START FÖR HEDGE. Med en genomsnittlig avkastning på 1,6 procent har de svenska hedgefonderna startat året stabilt. Toppförvaltaren Max Mitteregger har haft en tuffare start på året och varnar nu för en börsrekyl. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -