Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är aktierekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Börsveckan rekommenderar köp i Ferronordic, Boliden och Bonesupport i den senaste utgåvan av tidningen. Rådet blir dock avvakta i Cint, MGI och Metacon.

Ferronordic, som är återförsäljare av Volvos anläggningsmaskiner i Ryssland och delvis Kazakstan, expanderar verksamheten men coronapandemi och valutamotvind satte delvis käppar i hjulet under 2020.

"Vi ser dock en ljusning framför oss", skriver Börsveckan och ger rådet köp.

Även gruvbolaget Boliden är köpvärt, enligt tidningen som menar att en bred återhämtning i världsekonomin efter sommaren och försiktig värdering gör att aktien lockar.

Börsveckans köprekommendation för medicinteknikbolaget Bonesupport, klassas in i högriskfacket. Efter pandemin tror tidningen på en återgång till hög tillväxt för bolaget. Noterbart är att rekommendationen publicerades före måndagens besked att FDA kräver mer uppgifter från Bonesupports ansökan för Cerament G.

Börsveckan väljer däremot att avvakta med marknadsundersökningsbolaget Cint, som stigit 20 procent efter den lyckade noteringen. Tidningen gillar bolaget, men tycker helt enkelt att värderingen är för hög.

Det Maltabaserade spel- och mediebolaget Media and Games Invest (MGI), som nyligen sekundärnoterades på First North, har stigit rejält efter flera förvärv på sistone. Riskerna är höga, menar Börsveckan som ger rådet avvakta.

Vätgasteknikbolaget Metacon har patent och tekniskt kunnande men efter kursrallyt på 400 procent det senaste året är förväntningarna också väldigt höga, enligt analysen där Börsveckan ger rådet avvakta.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -