På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

New York-börserna stängde kring noll

USA USA-börserna handlades omkring oförändrade nivåer på tisdagen. En rad rapporterande bolag stod i fokus, samtidigt som den livliga handeln i Gamestop fortsatte.

Vid stängning hade Dow Jones industriindex tappat 0,1 procent till 30.937. S&P 500 försvagades med 0,2 procent till 3.850, samtidigt som tekniktunga Nasdaqs kompositindex minskade 0,1 procent till 13.626.

Hoppet om amerikanska finanspolitiska stimulanser i närtid har dämpats. Biden-administrationen fortsätter att försöka övertyga republikanerna, och vissa av sina partikamrater, om behovet av ytterligare omfattande finanspolitiska stimulanser. Det råder fortsatt viss oro för att de inte ska lyckas.

Gamingbutikskedjan Gamestop klättrade ytterligare 90 procent under intensiv handel. Under måndagen var aktien som mest upp med omkring 140 procent, med flera handelsstopp längs vägen. Kursen föll sedermera tillbaka rejält och stängde 18 procent upp.

Nyheten om att Beyond Meat har inlett ett samarbete med Pepsi fick köttersättningsföretagets aktie att lyfta med 17,7 procent.

Industrikonglomeratet General Electric avancerade 2,7 efter sitt rapportsläpp på tisdagen. Likaså rapportaktuella Johnson & Johnson, tillverkare av hälso- och sjukvårdsprodukter, handlades upp 2,6 procent, medan kreditkortsföretaget American Express och gruvbolaget Freeport Mcmoran låg på minus. Lastbilstillverkaren Paccar var ned 0,1 procent efter sin rapport och även teleoperatören Verizon tappade.

Bettingbolaget Draftkings adderade 5,4 procent efter att Goldman Sachs höjt rekommendationen till köp. Draftkings är i en ledande position då delstater legaliserar betting, resonerade banken.

Godkännandet av vacciner mot covid-19 har ökat hoppet om en vändning i pandemin, skriver Internationella valutafonden, IMF, i en prognosuppdatering på tisdagen. Förhoppningar om att den ekonomiska aktiviteten därmed kan stärkas senare i år har lett till att den globala tillväxtprognosen justerats upp för 2021, men förnyade virusvågor och nya virusvarianter gör prognoserna osäkra.

Räntan på den amerikanska tioåringen var oförändrad vid 1,04 procent.

Graf: S&P500-index, tisdagen den 26 januari.

image

Källa: Infront

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -