På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Fjällrusning, metallpriset och värderingen av Klarna

Nyhter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

FLYG. Affärsgruppen ACR är beredda att ta över Bromma flygplats om Swedavia och regeringen väljer att lägga ned flygplatsen. (DI)

METALLPRISRALLY. Den kraftiga prisuppgången på metaller gynnar gruvunderleverantörerna Epiroc och Sandvik. (DI)

HÅLLBARHET. Den amerikanska fondjätten Blackrock uppmanar bolagen att öka fokus på öppenhet kring klimatfrågan. I annat fall skulle Blackrock kunna rösta emot styrelserna på årsstämman. (DI)

VACCIN. När EU godkände Pfizers vaccin skulle varje flaska innehålla fem doser. Med rätt typ av nål kan sex doser tas ut och bolaget debiterar för dessa. FHM har pausat fakturor till Pfizer tills frågan är löst. (DN)

VACCINERING. Oklara leveransbesked sätter käppar i hjulet för vaccinationsplanen. Förseningar av leveranser och vad gäller godkända vaccin innebär att planen att den vuxna befolkningen ska vara vaccinerad vid halvårsskiftet hotas. (DI)

KAPITALANSKAFFNING. Tyska vaciintillverkaren Curevac vill ta in uppemot 5 miljarder kronor. Ännu har bolaget inte ansökt om ett EU-godkännnande för sin vaccinkandidat mot covid-19. (DI)

RECIPHARMBUDET. Ännu har de institutionella ägarna inte fört samtal med riskkapitaljätten Samson Rock Capital som köpt upp sig i kontraktstillverkaren Recipharms ägarlista, enligt uppgifter till Dagens industri. (DI)

KLARNAVÄRDERING. Efter börssuccéerna i Afterpay och Affirm erfar Svenska Dagbladet att en värdering på uppemot 400 miljarder kronor kan bli fallet vid en börsnotering av betallösningsbolaget Klarna. (SVD)

INHEMSK RUSNING TILL FJÄLLEN. Skistar har haft problem med bokningar till norska skidanläggningar men till de svenska fjällen är det inhemsk rusning av folk som annars skulle ha åkt till Alperna. Skistars vd sammanfattar bokningsläget inför sportlovet med att det rör sig om "normala nivåer". (DN)

IT-PROBLEM. Swedbanks kunder har upplevt återkommande problem med att komma åt de grundläggande tjänsterna på banken, som inte vill kommentera om det rör sig om en cyberattack. (DI)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -