På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Breda nedgångar på Asienbörserna

Asien Börserna i Asien föll på bred front på tisdagen och bidragande till det var potentiella problem kopplade till den nya amerikanska presidentadministrationens stora stimulansplan. Bekymren orsakade röda indexnoteringar tvärs över de asiatiska marknaderna med stora fall i till exempel Hongkong och Sydkorea.

 "Den omedelbara frågan är nu om stimulanserna kommer att bli godkända, och om hur mycket det blir", sade MAI Capital Managements chefsstrateg Christopher Grisanti till Reuters.

I Tokyo var investerarna återhållsamma inför den stundande rapportsäsongen. Anteckningar från Bank of Japans möte i december visade att medlemmarna var eniga om att centralbanken "inte skulle tveka att vidta ytterligare lättnadsåtgärder om nödvändigt", med anledning av pandemin covid-19. Baserat på detta var, enligt anteckningarna, de flesta medlemmar av åsikten att korta och långa räntor kan väntas förbli på nuvarande eller lägre nivåer.

Indexet Nikkei 225 tappade 1 procent medan det bredare indexet Topix var ned omkring en halv procent.

På de kinesiska marknaderna var utvecklingen mer tydligt negativ. Shanghais kompositindex backade 1,3 procent och CSI 300, som omfattar aktier från både Shanghaibörsen och Shenzhenbörsen, sjönk drygt 1,5 procent.

Bland de övriga börserna i regionen noterades Taiex i Taiwan ned nära 2 procent och sydkoreanska Kospi tappade drygt 2 procent. Börsen i Sydney höll stängt på grund av den nationella helgdagen Australia Day.

Utvecklingen för Apples underleverantörer i Asien var på tisdagen blandad, efter att det amerikanska bolagets aktie på måndagen stigit till en ny rekordnivå. I Tokyo steg Taiyo Yuden nära 2 procent medan Murata Manufacturing steg drygt 1 procent. Foxconn i Taiwan backade däremot 1,6 procent och TSMC sjönk 2,7 procent. LG Display i Sydkorea steg marginellt.

Marknadstemperatur kl 7.20

==============================================================

                                kl 07:20  Sedan 31/12

Nikkei 225                  -1,0% - +4,0%

Hongkong Hang Seng -2,3% - +8,2%

Kinas Shanghai Comp -1,3% - +3,0%

Australia S&P/ASX200 - - +3,6%

Källa: Infront

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -