På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Utdelningar, Kinakritiken och bankernas stora oljelån

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

KLIRR I KASSAN. Sandvik satte tonen för rapportperioden med ett starkt fjärde kvartal och en extrautdelning. Experterna spår att fler storbolag vrider på utdelningskranen ordentligt. (DI)

MYCKET PÅ SPEL. Om Kina ska hämnas på Sverige för hur Huawei har stängts ute ligger Ericssons marknadsandel på 5G i Kina i riskzonen. (DI)

KINA VIKTIGT. Investors vd Johan Forsell känner till den kritik som i höstas framfördes mot Wallenbergssfären i kinesisk media där det påstods att sfären låg bakom PTS beslut att utesluta Huawei från de svenska 5G-näten. Johan Forsell försvarar också Ericssons vd Börje Ekholms uppmaning till regeringen att agera i frågan. (SvD)

SKUMT GLAPP. Prisskillnaden mellan A- och B-aktien i SSAB är återigen märkligt stor – utan synbar anledning. (DI)

RISK FÖR RAS. Nätbanken Avanza levererade ett urstarkt fjärde kvartal, men den utmanande värderingen ökar risken för bakslag på börsen, enligt DI:s analys. (DI)

OLJA SVÄRTAR NED. Flera svenska storbanker har lånat ut totalt nära 100 miljarder kronor till bolag som är verksamma inom oljeprospektering i Arktis. (DI)

VARNING. Brittiska Capital Economics varnar för att kinesiska aktier går mot ett svagt 2021. (DI)

OASMIA TEG. Toppar sålde aktier innan marknaden fick veta om FDA:s sågning av Oasmias studier. (DI)

VACCINMOTSTÅND. Vaccinationsviljan bland personal inom äldreomsorgen varierar kraftigt mellan kommunerna i storstadsregionerna. I skånska Sjöbo visar preliminära siffror att bara halva styrkan tackat ja. (DN)

JOBBTVÅNG. Fackförbund slår larm om att arbetsgivare vill att anställda ska gå till jobbet, trots sjukdomssymtom. Nu ska Arbetsmiljöverket genomföra kontroller på arbetsplatser som är särskilt utsatta för smittspridning. (SvD)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -