På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Castellum delar ut 6,90 kronor/aktie

Q4 Fastighetsbolaget Castellum redovisar ett förvaltningsresultat på 792 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2020. Väntat var 784 miljoner, enligt Infronts sammanställning av 10 analytikers estimat.

Driftsöverskottet var 1.043 miljoner kronor mot förväntade 1.028 miljoner kronor.

Totala intäkter uppgick till 1.516 miljoner kronor, här hade analytikerna räknat med 1.498 miljoner kronor.

Nettouthyrningen uppgick till 48 miljoner kronor. I det föregående kvartalet var nettouthyrningen -9 miljoner kronor.

En utdelning om 6:90 kronor per aktie föreslås för helåret 2020. Väntat var en utdelning på 6:73 kronor.

 Trots pandemin menar Castellums vd att bolaget klarat fjolåret bra, men säger att det är svårt att sia om det innevarande året.

"Med tanke på osäkerheten kring utfallet i de stora affärerna och pandemins långsiktiga effekter är det svårt, för att inte säga omöjligt, att ge någon guidning för resultatet under innevarande år", skriver vd Henrik Saxborn i rapporten för det fjärde kvartalet.

Han menar att bolaget har klarat pandemiåret bra där hyresaviseringarna har betalats till 99 procent. Drygt 290 kontrakt med kvartalshyra om 125 miljoner kronor har lagts om till månadsbetalning och hyresnedsättning i form av rabatter uppgår till totalt 14 miljoner kronor, varav statligt stöd täcker 50 procent.

Beträffande Entraaffären där budstriden med SBB fortsatt inte kommit till en upplösning upprepades budskapet att den, om den går igenom, är "mycket intressant" för bolagets aktieägare. Samtidigt menar vd:n att bolaget oaktat stora affärer har en spännande utveckling av den befintliga portföljen framför sig.

"Castellum har stora, fullt uthyrda, pågående projekt som kommer att ge god avkastning från nästa år", skriver Henrik Saxborn.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -