På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Ilija Batljan har köpt Cliemon-aktier

Börs Fastighetsinvesteraren och finansmannen Ilija Batljan har under det fjärde kvartalet köpt 385.000 aktier i miljöteknikbolaget Climeon. Han har även förvärvat en post i energibolaget Cell Impact.

Det framgår av ny ägardata från Holdings.

Investeringen i Climeon uppgick till cirka 18 miljoner kronor om man utgår från snittkursen under kvartalet.

Posten motsvarar cirka 0,7 procent av antalet i aktier bolaget vars teknik bygger på att tillvarata spillvärme och lågtempererad geotermisk värme för att producera elektricitet.

SBB-vd:n Ilija Batljan ägde inte några aktier i Climeon sedan tidigare.

Investeringen i ett annat energiteknikbolag, Cell Impact, omfattade 400.000 aktier till ett värde om cirka 11 miljoner kronor. Inte heller här fanns han i ägarlistan sedan tidigare. Posten motsvarar cirka 0,7 procent av bolaget som säljer flödesplattor och produktionsteknologi till tillverkare av bränsleceller.

I förra veckan blev det känt att Ilija Batljan under december sålt aktier i solenergibolaget Azelio för cirka 11 miljoner kronor. Hans portfölj domineras annars av fastighetspapper. Utöver SBB äger han större poster i Kungsleden, Odd Molly och Fastpartner.

Ilija Batljan har avböjt att kommentera investeringarna.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -