Stimulanser, rapporter och en säljkandidat

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

VACCINERING. Sverige, EU och USA ser ut att missa målet om avklarad massvaccinering till sommaren. Det anser flera marknadsbedömare. Samtidigt satsar marknaderna högt på att pandemin är besegrad före hösten. (DI lör)

SÄLJKANDIDAT. Dagens industri utfärdar en säljrekommendation för e-handelsbolaget Boozt och uppger att det 2021 börjar en återgång till normaliteten. (DI mån)

MERKEL-EFTERTRÄDARE. Armin Laschet blir ny partiordförande i det tyska regeringspartiet CDU. Han ses som en mittenkandidat som kommer följa Angela Merkels linje. (DN sön).

FARLIGARE SMITTA. Den brasilianska varianten av covid-19 befaras ha en mutation som ökar förmågan att återinfektera personer som redan haft covid-19. (DN mån)

LEVANDE HOT. Hotet att lämna budgetsamarbetet med regeringen har stort stöd i Liberalernas riksdagsgrupp. (DI lör)

VILL STIMULERA. Joe Biden vill rivstarta med stimulanspaket men dessa kan bli svåra att få igenom i sin helhet i kongressen. (DI lör)

RAPPORTSÄSONG. Aktieutdelningen, vd-kommentarer och prognoserna ligger i fokus inför starten av rapportsäsongen för det fjärde kvartalet. (SvD mån)

SPORTSPEL. Efter nästan ett och ett halvt år sedan Svenska spel gjorde klart med Kambi-konkurrenten SB tech som ny sportboksleverantör närmar det sig nu en lansering. (DI mån)

VACCINSTOPP. Pfizer kommer tillfälligt att dra ned på vaccinleveranserna till Europa. (DN lör)

SVÅRT LÄGE. Det är smittoläget som tvingar regeringen att förlänga de hårda kraven på restaurangbranschen, enligt finansminister Magdalena Andersson. Det kan bli aktuellt med mer stödåtgärder. (SvD lör)

GRIPEN. Aktivisten och bloggaren Alexsej Navalnyj greps omedelbart av myndigheterna när han återvände till Ryssland. (DN mån)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -