På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Riksrätt, stimulanser och storägare nobbar bud

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

NEJ, MEN. USA:s vicepresident Mike Pence avvisar Demokraternas krav på att använda konstitutionens 25 tillägg för att avsätta president Trump i förtid. Flera republikaner ställer sig dock bakom ett eventuellt riksrättsåtal, och Republikanernas talman i senaten, Mitch McConnel, ska ha sagt till flera medarbetare att han är nöjd med att Demokraterna rör sig mot riksrätt. (Ekot)

ITALIEN. Italiens regering antog på tisdagskvällen ett stort stimulanspaket, med investeringar som till stor del finansieras av EU:s återhämtningsfond. (Ekot)

ROLLBYTE. Finansmarknadsminister Per Bolund väntas ta över som miljöminister efter sin avgående partikollega Isabella Lövin, enligt flera källor. (DI)

MOTHUGG. Enlabs sjätte största ägare Hans Isoz anser att det liggande budet värt 2,8 miljarder på spelbolaget är alldeles för snålt och har medhåll från andra i ägarlistan. Tillsammans har de tillräckligt med aktier för att kunna blockera uppköpet. (DI)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -