På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Marginell börsnedgång, Boliden backar

Börsen Stockholmsbörsen låg strax under oförändrad indexnivå efter en dryg halvtimmes handel på onsdagen.

Vid 9.40-tiden hade OMXS30 backat 0,1 procent till nivån 1.957 och aktier för 2,1 miljarder kronor hade omsatts på Stockholmsbörsen. Även Frankfurtbörsens DAX och Parisbörsens CAC40 hade en oregelbunden utveckling.

Bland de mest handlades storbolagen toppade Boliden förlorarlistan med en nedgång på 1 procent. Deutsche Bank har sänkt sin rekommendation för Boliden till sälj från behåll. Storbankerna, som gick starkt på tisdagen, tillhörde också förlorarna och var ned 0,5-0,8 procent.

På motsatta sidan steg Tele2 med 1,6 procent, följd av Electroux och Securitas som båda var upp cirka 1 procent.

Utanför storbolagslistan vände specialistläkemedelsbolaget Medivir ned 1,5 procent efter tisdagens kursrusning i spåren av ett utlicensieringsavtal.

Wise Group avancerade i stället över 11 procent efter att ha meddelat att bolaget undersöker möjligheten att knoppa av dotterbolaget Brilliant Future till Wise Groups aktieägare.

Enlabs steg 1,3 procent efter uppgifter om att storägare motsätter sig det bud som kom i förra veckan från Entain.

En strid ström av ändrade rekommendationer och riktkurser satte avtryck.

Bettingbolaget Kindred har fått en rad höjda riktkurser efter tisdagens preliminära besked för det fjärde kvartalet. SEB pekar bland annat också på att Kindred kan vara en uppköpskandidat. Kindreds depåbevis var upp 1,2 procent.

Dustin, som gick starkt på tisdagen efter sin delårsrapport, vände ned med 3,3 procent. SEB Equities har sänkt sin rekommendation för Dustin till behåll från köp men liksom Nordea höjt riktkursen.

Deutsche Bank har inlett bevakning av Lunding Mining med köp och en riktkurs på 91 kronor. Gruvaktien steg dryga procenten till 75:20 kronor.

Balder handlades upp 1,8 procent. Kepler Cheuvreux har höjt sin rekommendation för fastighetsbolaget till köp från behåll.

NGM-handlade Fortnox klättrade drygt 6 procent till 439:50 kronor. SEB har inlett bevakning av affärssystemsbolaget med köpråd och riktkurs 470 kronor.

Powercell har fått en order på ett MS-100 bränslecellssystem från en ledande europeisk tillverkare av anläggnings- och entreprenadmaskiner. Aktien belönades med en uppgång på drygt 5 procent.

Graf: kursutveckling OMXS30 onsdag 13 januari

image

Källa: Infront

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -