Fredagens alla nya aktierekar

Börs Dometic och Thule finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

SEB Equities sänker riktkursen för Veoneer till 257 kronor från 264 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 174:70 kronor på torsdagen.

Carnegie höjer riktkursen för Medicover till 150 kronor (115), upprepar köp - BN

SEB sänker riktkursen för Dometic till 125 kronor (130), upprepar köp - BN

SEB sänker riktkursen för Thule till 335 kronor (345), upprepar köp - BN

Gå till Placera.se och läs fler artiklar

Pareto Securities mer än fördubblar sin riktkurs för forskningsbolaget Isofol Medical. Den nya riktkursen ligger på 58 kronor, upp från tidigare 22:30 kronor med en bibehållen köprekommendation.

Det framgår av en analys daterad fredagen den 18 december.

Agent-studien i fas 3 närmar sig sin interimsanalys i början på 2021. Även om interimsresultaten inte får ett stabilt utfall finns två möjliga positiva vägar framåt – antingen genom längre uppföljningstid för befintliga patienter i studien eller genom att lägga till 220 ytterligare patienter i studien för att nå upp till en studiestorlek som kan komma att visa statistisk signifikans.

Efter en uppföljning efter sex månader och ett byte av analytiker har Pareto gjort väsentliga förändringar i sin värderingsmodell. I sin nya bedömning ligger sannolikheten för ett godkännande i nuläget på 46 procent med en förväntad toppförsäljning av läkemedelskandidaten arfolitixorin på drygt 1,6 miljarder dollar.

Vid rådande aktiekurs, där Isofol Medical stängde vid 24 kronor på torsdagen, inräknas enligt Pareto enbart en sannolikhet för godkännande på omkring 20 procent.

Trots att Pareto i sin värderingsmodell räknar på en lansering på egen hand förväntar de sig ett licensavtal, troligen sent under 2021 eller 2022 beroende på antalet patienter som krävs i Agent-studien.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -