Glada förvaltare, skogen och Stenas sämsta år någonsin

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

VACCIN, VAR GOD DRÖJ. Sverige väntar fortfarande på att ett vaccin ska få grönt ljus från EU. Tidigast efter trettonhelgen väntas massvaccinationer starta ute i regionerna. (DN)

SPORTLOVSCOVID. Regioner som hade sportlov vecka 9, som Stockholm, har drabbats mycket hårdare av covid-19 än de som hade lov en annan vecka. Det visar preliminära resultat från en studie som undersökt flera hundra europeiska regioner. (Ekot)

MILJARDFÖRLUST FÖR STENA. Privatägda Stena är på väg mot sitt sämsta år någonsin, säger bolagets vd Dan Sten Olsson. Allra sämst går det för oljeborrningsföretaget Stena Drilling i samband med oljepriskollapsen i spåren av pandemin. (DI)

FÖRVALTAROPTIMISM. Fondförvaltare har blivit mer positiva till Stockholmsbörsens utveckling, enligt förvaltarbarometern från Fondbolagens förening. (DI)

SKOGSBOLAG. Samtidigt som skogsägarna varit stora vinnare har massatillverkarna haft det tuffare de senaste åren. För framtiden, på kort sikt, ser det mest ljus ut för sågverken där tiderna inte varit lika goda som nu på över ett decennium, enligt en analys. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -