På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Börsen kvar under noll, Securitas stiger

Börsen Stockholmsbörsen backade på onsdagsförmiddagen i likhet med de europeiska börserna samtidigt som terminerna i USA indikerar en svag start på börsdagen.

Vid 12.45-tiden var OMXS30 ner 0,2 procent till 1.920. Aktier för 7,6 miljarder hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

På OMXS30 steg Securitas 1,2 procent efter att Garda höjt sitt bud på rivalen G4S. Med uppgången var säkerhetsbolaget ett av de starkaste pappren på storbolagslistan. Långt fram syntes också Tele2 med en uppgång på 1,3 procent. Sämre gick det för bilrelaterade aktier och Volvo och Autoliv var ner 1,6 respektive 1,2 procent.

Clas Ohlson kom med rapport för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret där rörelseresultatet var en besvikelse och aktien backade 4,4 procent. I en intervju med Nyhetsbyrån Direkt uppgav sig finanschef Pär Christiansen vara försiktigt positiv inför julhandeln.

Det amerikanska läkemedelsverket FDA har begärt mer information från forskningsbolaget Camurus licenspartner Braeburn kring registreringsansökan för Brixadi. Beskedet kommer efter att FDA nyligen identifierat kvalitetsbrister hos Braeburns kontraktstillverkare av Brixadi i USA. Aktien föll 11 procent. Bolagets vd Fredrik Tiberg sade till Nyhetsbyrån Direkt att beskedet var en överraskning och innebär försening i processen att få ut Brixadi på den amerikanska marknaden.

Uppåt var det för Sensys Gatso som har godkänts för ett femårskontrakt för förvaltning av ett övervakningsprogram för skolzoner i Jamestown i amerikanska delstaten New York. Aktien steg 6,4 procent.

Gamingbolaget Enad Global 7 meddelade på onsdagen ett förvärv av Daybreak Game Company mot ett vederlag om 300 miljoner dollar. Aktien steg närmare 17 procent på First North på beskedet.

Åt andra hållet gick Paradox efter att spelet Empire of Sin, som Paradox är förläggare för, har fått ett ljummet mottagande av spelkritikerna och hittills svaga betyg från spelarna. Aktien backande 5,7 procent.

I samband med Besqabs kapitalmarknadsdag presenterade bostadsbyggaren nya finansiella och operativa mål enligt vilka rörelsemarginalen ska uppgå till minst 10 procent. Aktien steg 3,2 procent.

Millicoms starka marknadsposition och framtidssäkrade tillgångar ser ut att vara ett vinnande koncept på den latinamerikanska marknaden, menade Handelsbanken Capital Markets som har återupptagit bevakning med en köprekommendation och riktkurs är 435 kronor. Aktien steg 1,9 procent till 344:50 kronor.

SEB Equities har höjt sin rekommendation för nätbanken Avanza till köp från behåll med höjd riktkurs till 215 kronor. SEB bedömer att den starka tillväxten överlag kommer att fortsätta, även om 2020 har varit ett exceptionellt år när det gäller aktivitet på finansmarknaderna. Aktien ökade 6 procent till 204:80 kronor.

Kollegan Nordnet, som återvände till börsen förra veckan, steg 1,6 procent. Nätbanken meddelade på förmiddagen att antalet kunder vid utgången av november ökat med 36.800.

Nordea och DNB har båda inlett bevakning av Nordic Paper med köpråd. Specialpapperstillverkarens aktie steg 2,5 procent till 39:40 kronor.

Addera Care drog i väg drygt 14 procent. Bolaget har beslutat om en riktad nyemission på 25 miljoner kronor till investeraren Linc, som kontrolleras av hälsovårdsinvesteraren Bengt Julander.

Diagram: Stockholmbörsen OMXS30 onsdag 2 december

image

Källa: Infront

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -