På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Rapportfloden:Blandade resultat

Q3 Anoto och Endomines har till slut publicerat sina kvartalssiffror.

Anoto, som tillverkar digitala läspennor, redovisar ett rörelseresultat på -46 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (-14).

I resultatet ingår en nedskrivning av goodwill för Livescribe om 20,5 miljoner kronor. Resultat efter skatt blev -51 miljoner kronor (-8) och resultatet per aktie uppgick till -0:30 kronor (-0:14). Nettoomsättningen minskade till 15 miljoner kronor (27). Likvida medel vid periodens slut uppgick till 4 miljoner kronor (2).

Endomines intäkter under perioden januari-september 2020 uppgick till 12,4 miljoner kronor (5,1) och ebitda-resultatet blev –68,4 miljoner kronor (-33,7). Det framgår av delårsrapporten som släpptes sent på måndagskvällen.

Periodens nettoresultat blev -112 miljoner kronor (-44,4) och resultat per aktie uppgick till -0:99 kronor (-0:84). Guldproduktionen vid Friday-gruvan uppgick till 16,7 kilo (-). Det totala kassaflödet var -3,5 miljoner kronor (42,9).

"Covid-19-pandemin fortsätter att försvåra upptrappningen av produktionen, även problemen med avfallets avvattningssytem tidigare i år och oförmågan att säkra ett fungerande alternativ för avvattningen fortsatte att störa materialgenomströmningen vid anrikningsverket. Som ett resultat av detta har Endomines bestämt att temporärt försätta Friday gruva och anrikningsverk under skötsel och underhåll vid slutet av augusti. I detta läge är det inte möjligt att förutspå den kortsiktiga produktionsprognosen", heter det under stycket Framtidsutsikter.

Efter rapporteringsperiodens slut meddelade Endomines att det slutfört förvärvet av US Grant och Kearsarge guldprojekt.

"Tillgångarna som vi har förvärvat från Transatlantic representerar ett stort steg mot vårt ursprungliga mål att uppnå en produktion om 40.000 uns guld per år och möjliggör en klar väg att uppnå vårt mål om en 100.000 uns guldproduktion per år", skriver vd Greg Smith.

Han pekar också på att när Endomines i januari 2020 ingick avsiktsförklaringen med Transatlantic så låg guldpriset på cirka 1.500 dollar per uns och att i dag ligger det på cirka 1.800 dollar per uns.

Endomines meddelade också på måndagskvällen att det beslutat om en företrädesemission om cirka 281 miljoner kronor, förutsatt en extrastämmas godkännande.

Gå till Placera.se och läs fler artiklar

 

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -