På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Fredagens alla nya aktierekar

Börs H&M och SBB finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Carnegie höjer riktkursen för Elekta till 130 kronor från 120 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av ett morgonbrev från banken på fredagen, dagen efter strålterapibolagets rapport för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret.

Elekta kommer att komma ut ur pandemin som ett starkare bolag, resonerar Carnegie och pekar på ett uppdämt behov och högre marginaler i bolaget. Aktien kostar cirka 112 kronor på fredagen.

Den norska banken DNB inleder bevakning av fastighetsbolaget Nyfosa med en köprekommendation och riktkursen 93 kronor. Det framgår av en analys som släpptes på torsdagskvällen. Aktien i Nyfosa stängde på 84:05 kronor på torsdagen.

SEB har inlett bevakning av SBB med rekommendationen behåll och riktkursen 30 kronor. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på 28:96 kronor på torsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Hexagon till 810 kronor från 770 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 701:20 kronor på torsdagen.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Lyko till behåll från sälj. Riktkursen sänks samtidigt till 310 från 335 kronor. Det framgår av en analys. Lyko-aktien stängde på 315 kronor på torsdagen. ABG konstaterar att aktien backat cirka 30 procent sedan mitten av oktober och det är ett av skälen till rekommendationshöjningen. Riktkurssänkningen förklaras samtidigt av sänkta estimats.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Elekta till 108 kronor (105), upprepar behåll - BN

JP Morgan sänker riktkursen för Elekta till 82 kronor (83), upprepar neutral - BN

JP Morgan höjer riktkursen för H&M till 205 kronor (195), upprepar övervikt - BN

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -