På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Dömd daytrader, SSAB-köpet och Alfa Laval säljer inte

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

KRAV PÅ SSAB-AFFÄR. Klimatminister Isabella Lövin (MP) uttalar sig nu om SSAB:s förvärvsplaner i Nederländerna och kräver att verksamheten inkluderas i bolagets omställning till fossilfri produktion. (DI)

MER KRAV. Regeringen är skyldig svar på hur svartlistningen av Huawei och ZTE har hanterats. Det hävdar moderaten Hans Wallmark, som i fem skriftliga frågor till berörda statsråd bett om en förklaring till vem som vetat vad. (DI)

JULBORD. Flertalet restauranger ställer in julborden i år på grund av rådande restriktioner. En redan tuff situation för krögare blir ännu svårare. (DN)

ALFA SLÄPPER INTE TAGET. Trots det fallna budet på Neles vill Alfa Laval inte släppa taget om Neles. Alfa Lavals vd Tom Erixon har inte bråttom med att sälja den miljardpost som bolaget köpte på sig i höstens budstrid. (DI)

FINLAND. Finland har tidigare hyllats som ett framgångsland i sin hantering av coronapandemin – men nu varnar regeringen för att antalet nya fall stiger i en oroande takt. (SvD)

DAYTRADER FÄLLD. För första gången i Sverige har någon dömts för marknadsmanipulation efter så kallad "order book layering" eller "spoofing". I veckan dömde Svea hovrätt en man som försörjer sig på aktiehandel till villkorlig dom och dagsböter för otillbörlig marknadspåverkan. (DI)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -