På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Kopparrally, riskfylld aktie och bankernas utdelningar

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

VÄDJAR TILL VÄNSTERN. LO vill att Vänsterpartiet ska avstå från misstroendeförklaring i las-frågan för att undvika en regeringskris. (DI)

RÄTT ATT UTESLUTA. Förvaltningsdomstolen har nyligen beslutat att landets 1.200 upphandlande myndigheter har rätt att utesluta ett byggföretag i sina upphandlingar. (SvD)

UTDELNING. Finansinspektionen verkar stå fast vid utdelningsstopp för bankerna, samtidigt som ECB är för att bankerna inom eurozonen tillåts dela ut om de har förutsättningarna. Den slutliga rekommendationen blir nog att det blir upp till bankerna att avgöra själva, skriver Di:s Agnetha Jönsson i en kommentar. (DI)

REKORD FÖR KOPPARPRIS. Vaccinhopp kombinerat med konjunkturoptimism och en förväntad stigande efterfrågan på koppar har fått priset att nå de högsta nivåerna sedan 2014. (DI)

SKOGSMARK. Trots att svensk skogsmark blev ännu dyrare även under det första halvåret tror 71 procent av tillfrågade i Skogsbarometern på stigande priser de kommande åren. (DI)

5G. I spåren av Huaweis svartlistning i Sverige seglar i stället Samsung upp som en allt farligare konkurrent till Ericsson och Nokia. (DI)

FÖR RISKSUGNA. För den mer riskbenägna kan investmentbolaget VEF, som inriktar sig mot onoterade fintechbolag på tillväxtmarknader, vara ett spännande alternativ. (DI-analys)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -