På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Castellum lägger uppköpsbud på Entra

Börs Fastighetsbolaget Castellum lägger ett bud på norska Entra. Det framgår av ett pressmeddelande.

Budet, som är en kombination av kontanter och aktier i Castellum, är värt 170:86 kronor (baserat på stängningskursen i Castellum i måndags och växelkursen SEKNOK om 1,0466).

SBB lade tidigare i veckan ett budförslag som då var värt cirka 165 kronor. Även det budet bestod av en kombination av egna aktier och kontanter.

"Det föreslagna samgåendet förväntas skapa betydande värden för alla aktieägare och resultera i Nordens största kommersiella noterade fastighetsbolag", skriver Castellum.

Castellum erbjuder 13 nyemitterade aktier i Castellum för varje 20 aktier i Entra plus 25:68 norska kronor i kontanter för varje aktie i Entra. Detta betecknas som grundvederlaget och det finns möjligheter att för ägarna att under vissa förutsättningar ändra andelen aktier respektive kontanter, så kallad "mix and match".

 Castellum, som på torsdagsmorgonen lagt ett bud på Entra, har redan förvärvat 15 miljoner aktier, motsvarande 8,24 procent i det norska fastighetsbolaget.

Det framgår av pressmeddelandet med anledning av budet.

Aktierna är köpta av Entras näst största ägare, den norska staten, via Nærings- og fiskeridepartementet för 169 norska kronor per aktie.

Castellum ska "för det fall erbjudandet fullföljs och Castellum erlägger en högre betalning per aktie i ett efterföljande budpliktsbud eller tvångsinlösenförfarande jämfört med betalningen till departementet, kompensera departementet för skillnaden", skriver bolaget.

Styrelsen i det norska fastighetsbolaget Entra ska utvärdera budförslaget från Castellum.

Det framgår av ett pressmeddelande från Entra.

Utvärderingen av budförslaget ska ske tillsammans med bolagets finansiella rådgivare och ytterligare besked kommer att komma när så är lämpligt, skriver styrelsen.

Entra, som i sitt meddelande konstaterar att Castellum redan köpt drygt 8 procent av aktierna i bolaget, råder vidare ägare att inte vidta några åtgärder avseende deras innehav i bolaget för närvarande.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -