På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Nordnet steg 11 procent i debuten

Börs Aktien i Nordnet Bank steg till 107 kronor i onsdagens börspremiär på Stockholmsbörsen. Jämfört med teckningskursen som fastställdes till 96 kronor per aktie innebar det en kursuppgång på 11 procent.

Avslut gjordes under den inledande handeln i intervallet 102:50-109:00 kronor.

Teckningskursen 96 kronor per aktie motsvarar ett marknadsvärde för Nordnet på cirka 24 miljarder kronor medan börskursen 107 kronor motsvarar närmare 27 miljarder kronor.

På onsdagsmorgonen meddelade Nordnet att teckningskursen hade fastställts till 96 kronor, vilket var i mitten av det preliminära intervallet på 88-104 kronor per aktie.

Nordnet hade kunnat välja ett högre pris, skrev Dagens Industri nyligen. Enligt Nordnets ordförande Tom Dinkelspiel var orderboken övertecknad även i den högsta delen av intervallet.

Genom erbjudandet fick Nordnet mer än 32.000 aktieägare. Alla som hade anmält sig för att förvärva aktier i erbjudandet till allmänheten tilldelades aktier, uppgavs det.

 

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -