På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Börsen öppnar uppåt, SAS vinnare

Börsen Stockholmsbörsen handlades uppåt i den tidiga handeln på onsdagen. Bland vinnarna fanns börsåtervändaren Nordnet samt flygbolaget SAS.

Efter cirka 40 minuters handel var OMXS30-index upp 0,7 procent till nivån 1.951. Aktier för 3,2 miljarder kronor var då omsatta på Stockholmsbörsen.

Bland de mest handlade aktierna på OMXS30 index steg Essity och Tele2 med lite över 2 procent vardera medan Autoliv och Astra Zeneca var ned med 0,6 respektive 0,4 procent.

Börsåterkomlingen Nordnet var en vinnare och steg med runt 9 procent. Även SAS handlades flitigt till en uppgång på 12 procent.

Index Pharma avser genomföra en kapitalanskaffning omfattande cirka en halv miljard kronor. Kapitaltillskottet ska finansiera en inledande fas 3-studie för läkemedelskandidaten cobitolimod vid behandling av tarmsjukdomen ulcerös kolit. Aktien rasade med 23 procent.

På samma tema har forskningsbolaget Active Biotech presenterat teckningsvillkoren i sin emission som ska inbringa cirka 75 miljoner kronor. Villkoren är satta till 1:2 med en teckningskurs på 1:05 kronor per aktie. Active Biotech-aktien backade över 6 procent.

Det är nu endast några dagar som återstår av rapportsäsongen för det tredje kvartalet. Merparten av bolagen som har kvar att rapportera är mindre. Bland dem visade gamingbolaget Enad Global 7 en positiv tillväxt både på omsättningen och ebitda-resultatet medan förlusten på sista raden ökade. I samband med rapporten presenterades även ett förvärv av den kanadensiska spelutvecklaren Piranha Games för cirka 207 miljoner kronor. Aktien stärktes cirka 3 procent.

Loomis har tecknat ett femårigt serviceavtal för Safepoint-automatiserade lösningar amerikanska EG-US. Aktien steg nästan 4 procent.

Forskningsbolaget Rhovac har beviljats ett snabbspår, så kallat "fast track designation" av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för läkemedelskandidaten RV001 vid behandling av prostatacancer. Aktien höjdes drygt 8 procent.

Obstecare med verksamhet inom lösningar för förlossningsvården har ingått ett samarbete med Universitetssjukhuset i Ulm, Tyskland. Samarbetet beskrivs som ett första steg in på den tyska marknaden. Aktien avancerade runt 9 procent.

Initiator Pharma ingår ett finansieringsavtal omfattande upp till 23 miljoner kronor. Avtalet ska finansiera utveckling i fas 2 med läkemedelskandidaten Iped2015 vid behandling av erektil dysfunktion. Aktien klättrade upp något under 10 procent.

Acroud, som tidigare hette Net Gaming och som på olika sätt är verksamt inom bettingbranschen, har gjort en riktad nyemission till en aktiekurs om 2:55 kronor. Det motsvarar en rabatt på drygt 15 procent gentemot tisdagens stängningskurs. Efter kvittning tillförs bolaget cirka 75 miljoner kronor. Aktien var en förlorare med en nedgång på 13 procent.

Collector har fått sänkt rekommendation till behåll från köp av ABG Sundal Collier. Aktien föll över 4 procent.

Redeye höjer sitt riktvärde i basscenariot för Bonesupport till 90 kronor från tidigare 56 kronor. Aktien belönades med en uppgång på cirka 5 procent.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -