På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är rekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Tidningen Börsveckan rekommenderar köp av Medicover, Mips, Enlabs och Cavotec i den senaste utgåvan.

För Feelgood blir emellertid rådet att avvakta och Börsveckan rekommenderar vidare att ta hem vinsten i den finländska energiproducenten Neste.

Hälsovårdsbolaget Medicover har återgått till tillväxtspåret efter att ha haft stora störningar när covidpandemin härjade som värst. Med en genomförd emission som stärkt balansräkningen är bolaget också rustat för expansion, enligt Börsveckan.

"Vi vågar oss på ett köp på 12 månaders sikt då det ser starkt ut operativt för Medicover och marknadsläget har ljusnat när vi blickar mot 2021", skriver Börsveckan.

Hjälmbolaget Mips har efter ett första halvår med fallande omsättning vänt trenden under det tredje kvartalet och utsikterna för 2021 är väldigt goda. Hög tillväxt, hög skalbarhet, stark balansräkning och starka marknadspositioner motiverar ett högt pris, skriver Börsveckan som upprepar sitt köpråd från i februari i år, trots Mips kursökning med 70 procent sedan dess.

Även Enlabs är fortfarande köpvärt även om potentialen har minskat efter kursrusningen. Den snabbväxande speloperatören, med fokus i Baltikum, har utvecklats starkt på börsen tack vare en solid operativ utveckling. Nu accelererar man ytterligare och utsikterna ser ljusa ut, skriver tidningen.

Börsveckans spekulativa köpråd i början av 2019 i Cavotec, som säljer utrustning till hamnar och flygplatser, gav bra resultat. Aktien har stigit rejält och ledningen visade prov på skicklighet ifjol. I år är det desto tuffare men aktien är fortsatt intressant, enligt tidningens analys.

Företagshälsobolaget Feelgood borde gynnas av att hälsa är i mer fokus nu än på länge. Även om bolagets tillväxt har varit bra så har lönsamheten parkerat och konkurrensen hårdnar. Börsveckan ser dessutom en kraftig ökning i arbetslösheten som ett hot och tidningen rekommenderar avvakta i Feelgood.

Efter en 50-procentig uppgång i finländska Neste sedan Börsveckans köpråd i början av mars är värdering nu rimlig, skriver Börsveckan.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -