Torsdagens alla nya aktierekar

Börs Embracer och Intrum finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Handelsbanken Capital Markets höjer riktkursen för Embracer till 236 kronor från 212 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien handlas kring 180 kronor på torsdagseftermiddagen.

Nordea sänker Swedbank till behåll (köp)

Carnegie sänker sin rekommendation för Intrum till behåll från köp. Riktkursen sänks till 260 från 270 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Enligt Carnegie var de två viktigaste punkterna från Intrums kapitalmarknadsdag på onsdagen dels bolagets utökade ansträngningar för att strömlinjeforma verksamheterna i Europa, att realisera effektivitetsförbättringar och öka lönsamheten, och dels ändringarna av de finansiella målen för att bli mer kassaorienterade.

Båda initiativen är enligt Carnegie sunda, men banken önskar att guidningen kunde ha varit tydligare om framtiden. Enligt Carnegie fanns det en brist på information om volym- och marginaltillväxt i de olika segmenten. Carnegie skriver att det tycks som om den italienska SPV-portföljen utvecklas svagare, och att Intesa Sanpaolo fördröjer kassaflöden till Intrum. Med tanke på effekterna av covid-19 i Italien är portföljen tydligt i en riskgrupp, skriver banken. Vid klockan 10.30 hade Intrumaktien backat 3,8 procent till 235:60 kronor.

SEB höjer riktkursen för Embracer till 220 kronor (200), upprepar köp - BN

Citi inleder bevakning av fastighetsbolaget SBB och sätter rekommendationen till köp. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Riktkursen sätts till 42:80 kronor. 

Pareto höjer riktkursen för Jetpak till 75 kronor, från 68, och upprepar rekommendationen köp. Det framgår av ett marknadsbrev från Pareto, inför Jetpaks rapport för det tredje kvartalet som ska släppas den 26 november.

Pareto sänker sin riktkurs för Implantica till 125 kronor, från 130, efter rapporten för det tredje kvartalet. Pareto behåller rekommendationen köp. Det framgår av ett marknadsbrev.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -