Måndagens alla nya aktierekar

Börs Garo och Clas Ohlson finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Jefferies International höjer riktkursen för Camurus till 273 kronor från 183 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys daterad den 16 november. Riktkurshöjningen sker efter en enkät till 50 läkare med hög förskrivning av läkemedel vid behandling av opioidberoende. Resultaten från enkäten gör Jefferies med positiva till Camurus Brixadi samtidigt som den visar på vissa utmaningar för Indivior läkemedel Sublocade.

Bland läkarna uppgav sig 27 procent välja Brixadi under fem år medan 16 procent valde Sublocade. Inför USA-lanseringen i december höjer Jefferies sitt estimat för Brixadis toppförsäljning till 560 miljoner dollar från tidigare 320 miljoner dollar. 

Jefferies har även höjt sina försäljningsantaganden för Cam 2029. Totalt sett höjs försäljningsestimaten för åren 2021 till 2024 med 3 till 10 procent. Camurus inleder måndagen upp med drygt 3 procent till 207:50 kronor.

Carnegie sänker sin rekommendation för Garo till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 500 från 440 kronor. Det framgår av en analys. Aktien handlas kring 594 kronor på måndagen.

Carnegie höjer sin rekommendation för Instalco till köp från behåll. Riktkursen höjs till 253 från 222 kronor. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien handlas upp cirka 8,6 procent på 211 kronor på måndagen.

Pareto Securities har höjt sin riktkurs för Embracer till 201 kronor från tidigare 180 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien stängde på 173:20 kronor i fredags.

Kepler Cheuvreux höjer Genova Property till köp (behåll), riktkurs 79 kronor

Kepler Cheuvreux höjer Clas Ohlson till köp (behåll), upprepar riktkurs 110 kronor

DNB sänker riktkursen för SSAB till 34 kronor (35), upprepar köp - BN

Pareto Securities sänker riktkursen för Cibus till 166 kronor (169), upprepar behåll

Pareto Securities höjer riktkursen för Storytel till 390 kronor från 300 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Storytel stängde på 211 kronor i fredags.

Nordea Markets höjer riktkursen för Holmen till 420 kronor från 380 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Nordea konstaterar att aktien har utvecklats väl under de senaste åren, men tror att det fortfarande finns en "betydande uppsida". Nordea menar att marknaden har bortsett från bolagets "extraordinära tillväxt" inom grön energi. Aktien stängde på 355:60 kronor i fredags.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Dometic till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 105 från 100 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på fredagen på 96:76 kronor.

SEB Equities höjer riktkursen för Sobi till 360 kronor från 345 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. Höjningen motiveras främst med att banken har tagit med Sobis nyligen inlicensierade produkt Pegcetacoplan i sina estimat och sin värdering.

Morgan Stanley höjer riktkursen för Swedish Match till 820 kronor (777), upprepar övervikt - BN

HSBC höjer riktkursen för SAS till 1,80 kronor (1,75), upprepar köp - BN

HSBC höjer riktkursen för Securitas till 145 kronor (130), upprepar behåll - BN

RBC höjer riktkursen för Boliden till 355 kronor (345), upprepar outperform - BN

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -