Hemarbete, utdelningar och styrelsernas osunda fokus

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

VIRUSLÄGET. Vi bör förbereda oss på att smittoläget kan bli mycket besvärligt igen, enligt experter. (SvD lör)

UTDELNINGAR. Liberalerna tycker att företag som fått statligt år, men inte tar emot det under nästa år, ska kunna göra utdelningar till aktieägarna. (DI lör)

STÖDINSATSER. Moderaterna har kallat finansministern till finansutskottet och efterlyser en diskussion om att förlänga vissa stödinsatser. (DI lör)

NYTT INVESTMENTBOLAG. Bengt Julander vill göra sitt ägarbolag Linc, där Medcaps förre vd Karl Tobieson anställts som vd, till ett investmentbolag och notera det på börsen. På tio år har innehavet inom hälsovårdsbolag tjugofaldigats. (DI mån)

GILLAR HEMARBETE. En Novus-undersökning visar att en majoritet av svenskarna, 61 procent, skulle trivas med att fortsätta att jobba hemifrån även efter Pandemin, vilket kan bli ett problem för kontorsfastighetsbolag om intresset för kontorsyta svalnar. (DI lör-sön)

UTDELNING UTAN UTDELNING. De storbolag som kommit med positiva utdelningsbesked har så här långt straffats med nedgångar på börsen, och DI:s analytiker menar att styrelsernas stora fokus på utdelning kan vara osunt. (DI lör-sön)

KINAÅTGÄRDER. Eventuella motåtgärder från Kina i spåren av det svenska beslutet att utesluta kinesiska telekombolag från 5G-utbyggnaden kan absolut få konsekvenser för svenska företag menar Kinakännare. (SvD lör)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -