Evolutionkliv, byggmättnad och bankernas utdelningar

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

SJÖSTEDT-HOT. Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt utvidgade på tisdagen sitt hot om att fälla statsminister Stefan Löfven när han stängde dörren för förändringar av arbetsrätten som inte stöds av LO. (DN)

FN-VÄDJAN. Antalet människor i världen som lider av hunger kan stiga till 270 miljoner före årsskiftet till följd av förlorade inkomstmöjligheter på grund av coronapandemin. FN:s livsmedelsprogram WFP behöver 5,1 miljarder dollar till mars 2021, enligt David Beasley, WFP, och Peter Eriksson (MP), minister för internationellt utvecklingssamarbete. (DN Debatt)

NATO-ÖNSKAN. Försvarsalliansen vill intensifiera samarbetet och genomföra fler övningar i Sverige, enligt Jörg Wollmer, general och chef för Natos högkvarter i Nederländerna. (DN)

BYGGAVMATTNING. Byggföretagen räknar totalt med att bygginvesteringar stannar på en oförändrad nivå under 2021. (Di)

EVOLUTION. Livekasinobolaget Evolution, som det senaste halvåret varit den fjärde mest omsatta aktien på Stockholmsbörsen, är på väg att kvala in i OMXS30-listan och därmed sannolikt putta ut SSAB. (Di)

BANKUTDELNINGAR I ÅR. De svenska storbankerna är mest lönsamma inom Europa. I samband med att coronakrisen inte slagit så hårt som befarat är bankerna nu överkapitaliserade, enligt Danske Banks bankanalytiker Andreas Håkansson, som därmed ser utrymme för utdelningar redan i år även om sannolikheten är liten. (SvD)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -