På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Elkrisen, oväntat fall och hemarbete på Volvo

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

ELKRISEN. Regeringen får kritik för hur den har hanterat krisen som det svenska elsystemet skakades av i somras. (DI)

LAS-KRASCHEN. Det råder förvirring om hur man ska hantera att PTK sa ja och LO nej till arbetsgivarnas bud i förhandlingarna om arbetsrätten. (DI)

VÄRDERUSNING. De åtta största svenska data- och mobilspelsbolag har hittills i år ökat sitt börsvärde med 203 procent. Ett högt förvärvstempo kan dessutom skruvas upp än mer. (DI)

HOTFULLT. Livsmedelsföretagen har tröttnat på dagligvarukedjornas affärsmetoder. I en återkommande enkätundersökning som Livsmedelsföretagen gjort svarar 90 procent att det förekommer hot om avlistning. (DN)

OVÄNTAT FALL. Trots ett rekordstarkt kvartalsresultat föll nätmäklaren Avanza efter sin rapport. En möjlig förklaring är osäkerheten kring bolagets utdelning för 2020. (DI)

OPTIMISM. Valet att satsa på liveshopping har varit lyckosamt för Bambuser. Även om jättar som Facebook och Amazon tar stora delar av marknaden finns enligt vd Maryam Ghahremani "inget som hindrar" bolaget från att omsätta 20 miljarder kronor om tre år, samtidigt som man gör vinst. (SvD)

HEMARBETE. Volvo planerar för en framtid där nära hälften av de svenska kontorsanställda arbetar på distans. En arbetsgrupp räknar med att cirka 45 procent av tjänstemännen i Sverige arbetar utanför Volvos lokaler efter corona. (DI)

PASSAR PÅ. Investors vd Johan Forssell ska använda bolagets kassa till att förvärva bolag som säljs billigt på grund av coronaviruset. (SvD)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -