På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Måndagens alla nya aktierekar

Börs Volvo och Biogaia finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Carnegie höjer sin rekommendation för Hexagon till köp från behåll. Riktkursen höjs till 750 från 600 kronor. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 646 kronor i fredags.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för SCA till behåll från köp. Nordea anger inte någon riktkurs när rekommendationen är behåll, men den tidigare riktkursen var satt till 120 kronor. Det framgår av en analys.

"Efter en stark utveckling för aktien så menar vi att investerare i stort håller med oss om det rättfärdiga värdet för SCA:s aktie", skriver Nordea Markets, som menar på att den implicita rabatten för bolagets skogstillgångar nu har försvunnit och att investerare räknar med en "hyfsad" marknadsåterhämtning.

SCA:s B-aktie stängde till 123:05 kronor i fredags.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för SKF till 188 kronor (160), upprepar behåll

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Assa Abloy till 234 kronor från 215 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 207:30 kronor i fredags.

SEB sänker riktkursen för Biogaia till 520 kronor (522), upprepar behåll - BN

Nordea Markets höjer sin rekommendation för lastbilstillverkaren Volvo till köp från behåll. Riktkursen är 215 kronor. Det framgår av en analys.

Nordea har höjt sina försäljningsestimat för perioden 2020-2022 med 8-10 procent, och prognoserna för rörelsevinsten har skruvats upp med 15-45 procent. Höjningarna motiveras med att efterfrågan verkar vara starkare än vad Nordea tidigare hade väntat sig. Nordea fokuserar även på Volvos stora nettokassa som enligt banken medger en stor kapitalutskiftning till ägarna under 2021.

"Vi förutspår en total utdelning om 16 (6+10) kronor, motsvarande cirka 9,6 procent i direktavkastning", skriver Nordea i analysen.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Electrolux till 240 kronor (230), upprepar köp - BN

Nordea Markets höjer riktkursen för Lindab till 169 kronor från 147 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde till 151:40 kronor på fredagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Probi till 328 kronor från 295 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 342:50 kronor i fredags.

Goldman Sachs höjer riktkursen för Swedish Match till 790 kronor (770), upprepar köp - BN


newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire
 
 
 
 
 
 
 

Electrolux B - I dag

    •  

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire
 
 
 
 
 
 
 

Electrolux B - I dag

    •  

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire
 
 
 
 
 
 
 

Electrolux B - I dag

    •  

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire
 
 
 
 
 
 
 

Electrolux B - I dag


newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire
 
 
 
 
 
 
 

Electrolux B - I dag

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -