På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Bettinguppköp, utdelningar och svarta hotellnätter

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

SVÅRA KNUTAR. De svåraste knutarna kvarstår att lösa i de förhandlingar som arbetsmarknadens parter nu är i slutskedet av. Det handlar om både om frågan om las och vad som ska gälla vid uppsägningar av personliga skäl, enligt en facklig källa. Om parterna misslyckas hotar regeringskris. (DI lör)

KONSOLIDERING. Fredagens bud på William Hill höjer temperaturen även bland Stockholms bettingbolag. Konsolideringen i sektorn väntas fortsätta, enligt analytiker. (DI mån)

NATTSVART FÖR HOTELLEN. Bokningstappet för hotellen i Stockholm är enormt och alla hotell i Sverige talar om att säga upp personal, enligt Marcus Östlundh, vd för HKC Hotels. (DI lör)

DANSKT KÖP. EQT-fonden EQT IX köper danska Crh Hansens verksamhetsområde Natural colors för 8,5 miljarder kronor. (DI mån)

AVHOPP. Flera som har förhandsbokat bostäder i Sernekes skyskrapa Karlatornet vill säga upp köpen eftersom bygget fördröjts med flera år - nu på obestämd tid. Serneke hävdar dock att avtalen är bindande. (DI lör)

KRYMPER. Även om efterfrågan på bilar och lastbilar ökat efter vårens ras försvinner jobb på de svenska fordonsbolagen. Volvo Cars och Volvokoncernen är i slutskedet av sina förhandlingar för att säga upp tjänstemän. (DI lör)

FLER UTDELNINGAR. Flera bolag kan nu ändra sig och föreslå aktieutdelning i höst, menar analytiker. (Svd lör)

STÖD. Den utskällda reformen sänkt arbetsgivaravgift för unga är i själva verket effektiv, speciellt när arbetslösheten bland unga och utrikes födda nu ökar snabbt, enligt Sven-Olov Daunfeldt, professor i nationalekonomi. (SvD Debatt mån)

EL. Elkunder betalar miljarder kronor i onödan för elbrist, enligt experter. En uppgörelse regeringen gjort döms ut som onödig och dyr. (DN mån)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -