På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Lågt bud, kursraketer och exportbolagens hopp

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

OTILLRÄCKLIG KLIMATBUDGET. Höstbudgetens klimatsatsningar är rekordstora, men räcker ändå inte tillför att nå klimatmålen till 2030. Mer biodrivmedel kan hjälpa till. (DN)

FÖR LÅGT BUD. Torsdagens bud på Ahlstrom-Munksjö skickade upp bolagets aktiekurs med 27,2 procent. Ändå är det för lågt, enligt både analytiker och storägaren Odin Fonder. (DI)

TILLTRO. Svenskarnas förtroende för myndigheter ökade kraftigt under pandemins akuta skede i våras, trots att Sverige valde en egen väg. Det kan ha bidragit till ökad tilltro till varandra under samma period, enligt fyra forskare. (DN Debatt)

EXPORTBOLAG. Enligt en Demoskopundersökning för Exportkreditnämnden har exportföretagens framtidstro blivit betydligt ljusare än i somras. (DI)

STÄNGS UTE FRÅN KURSRAKETER. Kraftiga kurslyft har blivit regel för de senaste månadernas nykomlingar på Stockholmsbörsen och First North. Intresset att haka på nynoteringar är så stort att tilldelningen stängs igen framför näsan på småsparare. (DI)

EXPORTKREDIT. Exportkreditnämnden har utfärdat 25 gånger mer i lånegaranti än regeringens företagsakut, men ändå låter regeringen den senare leva kvar året ut. (DI)

RAMVERKET. Regeringen verkar överge det finanspolitiska ramverket och det är problematiskt att det sker utan transparens, enligt Andreas Wallström, Swedbanks tillförordnade chefekonom. (DI)

SKULDERNA HOPAR SIG. Byggbolaget Serneke har en diger lista hos Kronofogden och till våren ska bolaget betala mångmiljonbelopp till Skatteverket efter uppskov med skatter i våras. Samtidigt skjuts inflyttningen i prestigebygget Karlatornet upp på obestämd tid. (DI)

SOCIAL HOUSING. Liberalerna vill införa en form av social housing för att hjälpa personer som inte kommer in på bostadsmarknaden och för att bryta bostadssegregationen. (DN)

HONGKONG-FLÖDE. Kapital väller in till Hongkong från investerare som vill vara med på fintech-jätten Ant Groups börsnotering. Hongkongs centralbank tvingas nu trycka tillbaka värdet på Hongkongdollarn på grund av kapitalinflödet. (DI)

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -