Aktiespararen sätter sälj på Tesla

Börs Aktiespararen rekommenderar köp av H&M, Academedia, Stillfront och Axfood i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för SCA och lämnar säljråd för Tesla.


Klädbolaget H&M har från en pessimistiskt nedpressad kurs kommit tillbaka i ropet på börsen. Aktiespararen ser stor kurspotential och ger köpråd. "Med riktkursen 200 kronor, där aktien handlades innan årets mardröm slog till, blir rådet att köpa. I rådande nollräntevärld kan ett uppköpsbud på 230 kronor bli en toppenaffär för köparna", skriver tidningen.

Ocyklisk tillväxt, en stark digital position, förvärsvmöjligheter samt fortsatt marginalpotential talar för utbildningsbolaget Academedia. Aktiespararen rekommenderar köp och sätter riktkursen till 80 kronor på tolv månaders sikt, vilket motsvarar ett p/e-tal på 15 på vinstprognosen för nästkommande brutna räkenskapsår.

Gamingbolaget Stillfronts aktiekurs drivs av kombinationen av förvärv och decentraliserad integration. Trots en hisnande börsresa framstår aktien som fortsatt köpvärd, bedömer tidningen och framhåller att det är en högriskaktie.

Elbilstillverkaren Tesla flyger likt en drake på bösen och aktien har och kan visa sig rätt att spela på men i lite sämre väder går det illa. "Vi hoppar av", skriver Aktiespararen och ger säljråd för den mycket högt värderade aktien.

Gröna skogar är så skönt att skogsbolaget SCA klättrar trots besked om en stor industrinedläggning. "SCA har hundraåriga perspektiv i årsredovisningen. Vi avvaktar bättre köplägen om en stund", skriver tidningen.

Dagligvarubolaget Axfood fortsätter att leverera. Affären på nätet växer snabbt och Willys knaprar marknadsandelar. Värderingen är visserligen inte billig, men acceptabel i en trygg och obligationsliknande aktie, bedömer Aktiespararen som rekommenderar köp med riktkurs 235 kronor.

 

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -