På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Torsdagens alla nya aktierekar

Börs Sinch och Volvo finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för MTG till 154 kronor (139), upprepar köp - BN

DNB Markets höjer riktkursen för Veoneer till 160 kronor från 155 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Exane BNP Paribas sänker Volvo till neutral (outperform)

Exane BNP Paribas sänker SKF till neutral (outperform)

Nordea inleder bevakning av kommunikationsteknikbolaget Sinch och rekommenderar köp med riktkursen 1.000 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Nordea kallar Sinchs meritlista "imponerande" och påpekar att bolaget har levererat en genomsnittlig årlig tillväxt på 40 procent för sitt justerade ebitda-resultat per aktie mellan 2015 och andra kvartalet 2020.

"Vi tror att Sinch är väl positionerat för att fortsätta visa stark organisk tillväxt, medan förvärvs-storyn fortsätter att bli bättre och bättre", skriver Nordea.

Bankens multipelbaserade riktkurs på 1.000 kronor pekar på en målmultipel om 34x bankens prognos för Sinch ebitda-resultat för 2022, vilket kan ställas mot att aktien för närvarande handlas till 25x, heter det i analysen.

Hittills i år har Sinch-aktien stigit 150 procent.

Danske Bank höjer riktkursen för Gränges till 90 kronor (85), upprepar köp - BN

Nordea Markets höjer riktkursen för Assa Abloy till 197 kronor från 194 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde till 207:20 kronor på onsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Munters till 75 kronor från 70 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 63:30 kronor på onsdagen.

Morgan Stanley höjer riktkursen för Boliden till 275 kronor (225), upprepar jämvikt - BN

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -