På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Måndagens alla nya aktierekar

Börs Ericsson och Stillfront finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

DNB höjer riktkursen för H&M till 160 kronor (150), upprepar behåll - BN

Pareto Securities höjer riktkursen för Stillfront till 1.240 kronor från 1.015 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 1.108 kronor på fredagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Stillfront till 1.150 kronor från 960 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. 

SEB Equities sänker sin rekommendation för Bravida till sälj från behåll. Riktkursen är 87 kronor. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. SEB anser att minskningen i offentliggjorda svenska bygg- och anläggningskontrakt, ofta en ledande indikation för Bravidas omsättning, kommer att påverka bolagets organiska tillväxt negativt. Analyshuset ser risk för negativ organisk tillväxt för 2021 och anser därmed att nuvarande värderingen är för hög. Riktkursen på 87 kronor är oförändrad och den ligger 25 procent lägre än fredagens stängningskurs.

Aktien stängde på 115:90 kronor i fredags.Berenberg höjer riktkursen för Stillfront till 1 260 kronor (990), upprepar köp - BN

Carnegie sänker sin rekommendation för Bravida till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 115 från 105 kronor. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. 

Carnegie skriver att sänkningen görs för att värderingen nu återspeglar ett mer positiv scenario för bolaget och att förhållande mellan risk och potentiell avkastning nu inte är lika attraktivt som tidigare. Att riktkursen höjs motiveras med högre värderingsmultiplar i sektorn generellt.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Hexpol till 85 kronor från 71 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 81:90 kronor i fredags.

Nordea Markets höjer riktkursen för Stillfront till 1200 kronor från 950 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. 

Exane BNP Paribas höjer riktkursen för Ericsson till 115 kronor (110), upprepar outperform - BN

Jefferies höjer riktkursen för H&M till 155 kronor (140), upprepar behåll - BN

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -