På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Aktierabatt, Sernekes behov och digitaliserade banker

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

MER PENGAR 1. Regeringen föreslår i höstbudgeten närmare 30 miljarder kronor extra till välfärden nästa år, enligt Magdalena Andersson och Per Bolund. (DN mån)

MER PENGAR 2. Den mer generösa a-kassan förlängs i två år i höstbudgeten, till en kostnad om cirka 5 miljarder kronor per år. (Ekot mån)

OK TILL KÖP. Donald Trump har gett sin välsignelse till Oracles Tiktok-affär. (DN mån)

BRA OTYDLIGA. Riksbankscheferna gör rätt i att inte tala klarspråk om räntan, anser 1 AP-fondens vd Kristin Magnusson Bernard. Minusränta kan skada deras legitimitet. (SvD mån)

BÖR LIGGA STILL. Snabbare återhämtning och irrelevant inflation gör att det inte finns skäl för Riksbanken att röra räntan eller QE-programmet nu, enligt majoriteten i Skuggdirektionen. Några ledamöter vill dock se minusränta igen. (DI mån)

BÖR TYGLAS. Riksbanken vill ha stor frihet att bedriva okonventionell penningpolitik, men bör inte ges för fria tyglar enligt Pär Österholm, professor i nationalekonomi. (SvD lör)

KAMP OM POST. En hård politisk strid väntar i USA:s senat om vem som ska bli ny ledamot i Högsta domstolen när Ruth Bader Ginsburg gått bort. (DN sön)

UNDER SPÄRREN. Såväl Miljöpartiet som Liberalerna ligger under riksdagsspärren i Sifos nya opinionsmätning. (SvD lör)

AKTIERABATT. Småägare är missnöjda med att storägare och nya investerare fick köpa aktier i Soltechs senaste emission till en hög rabatt i övertilldelningen efter att emissionen fulltecknats. Aktiespararnas chefsjurist Sverre Linton är kritiska till att "storägare för möjlighet att gynna sig själva". (DI mån)

PÅ VÄG TILL BÖRSEN. Wästbygg har bekräftat att bolaget är på väg till börsen och vill bland annat stärka sin konkurrenskraft inom samhällsfastigheter. Även byggbolagets Fasadgruppen är på väg att noteras på Stockholmsbörsen, uppger DI med hänvisning till källor. (DI mån)

SKOG. Det globala skogsbeståndet är hotat menar konsultfirman Boston Consulting Group. SCA ser dock möjligheter för svensk skog som dels har ett gott rykte och dessutom kommer att växa snabbare som en följd av klimatförändringarna. (DI mån)

SERNEKE. Byggbolagets tillväxttakt har stannat av och de som tecknade aktien har de senaste åren förlorat två femtedelar av sin investering, konstaterar DI:s analytiker. Nu är bolaget dessutom i akut behov av pengar. (DI mån)

BANKDIGITALISERING. Digitaliseringen slår mot storbankerna vars affärsmodell vilar på kundmöten och rådgivning. Men många andra storbolag har lyckats med förvandlingen, vilket är ett ljus i tunneln för bankjättarna på Stockholmsbörsen, menar DI:s analytiker. (DI lör-sön)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -